LEKARI NE ODUSTAJU! Traže se oštrije mere, svakog dana SVE VEĆI PRILIV PACIJENATA

Prema poslednjem preseku, još 17 pacijenata preminulo je od kovida 19. Koronavirus je registrovan kod još 4.091 osobe, od 13.596 testiranih.

Pixabay.com/Kolaž

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon rekao je za RTS da se epidemijska situacija pogoršava. Naglasio je da je medicinski deo Kriznog štaba davno zauzeo svoje pozicije i stav da na najmanje sedam dana treba uvesti mere kakve su važile za vikend.

Što se tiče sednice Kriznog štaba, čije se održavanje očekivalo danas, Kon je rekao da je ona odložena.

“Odložen je Krizni štab, to je istina. Zašto je odloženo, ja trenutno nemam odgovor”, napomenuo je Kon.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je da je neophodno još jedno skraćenje radnog vremena na nedelju dana i još jedan vikend bez kafića i restorana.

“Vakcinacija i izbegavanje kontakata su jedino bitni”, rekao je direktor Infektivne klinike Goran Stevanović, posle sastanka ministra Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica.

Izjavio je da će, s obzirom na to da je priliv pacijenata u bolnice veliki, biti angažovani dodatni kapaciteti u kovid-bolnicama – KBC “Dr Dragiša Mišović”, “Zemun” i VMC “Karaburma”. Takođe, biće maksimalno angažovani i kapaciteti u kovid bolnici u Kruševcu, jer je Batajnica već dovoljno preopterećena.

U Kruševcu i Sremskoj Mitrovici danas će biti vakcinacija bez zakazivanja termina. Otvaraju se centralni punktovi, kao i novi posebni punktovi u seoskim ambulantama gde će biti dovoljno vakcina kako bi se vakcinisali svi zainteresovani.