LEKARI SE BORE ZA NJEN ŽIVOT: Devojčicu od dve godine greškom upucao BRAT

Incident se dogodio u petak nešto pre ponoći...

Hronika
Dnevno.rs

Trogodišnji dečak sa Floride slučajno je upucao svoju dvogodišnju sestricu nakon što je jedan muškarac doneo pištolj na porodično okupljanje, objavile su vlasti u subotu.

Devojčica je operisana a šerif oblasti Polk Grejdi Džad rekao je da je u “izuzetno kritičnom stanju”, preneo je “En-Bi-Si njuz”.

Incident se dogodio u petak nešto pre ponoći, dok su trojica muškaraca gledala košarkašku utakmicu u Lejklendu. Jedan od njih, kasnije identifikovan kao 23-godišnji Kevonte Vilson, navodno je doneo sa sobom napunjeni pištolj i sakrio ga među jastuke na kauču na kojem su se igrala deca.

Nakon što je trogodišnjak upucao sestricu, trojica muškaraca su je preneli u auto i krenuli u bolnicu, ali je u njih udario motociklista koji se pojavio ispred njih, usled čega su povređeni svi u vozilu.

U tom trenutku se tu zaustavio dobri Samarićanin…. – rekao je šerif.

On je prevezao bebu i jednog muškarca u bolnicu, dok su odrasli koji su bili u vozilu tretirani zbog povreda i pušteni kući.

Šerif nije mogao da identifikuje roditelje dece zbog zakona koji važe na Floridi, ali je rekao da je majka devojčice u vreme incidenta bila u poseti sestri. Domaćin kod kojeg su deca bila, 24-godišnji Čad Berijen, optužen je za posedovanje nedozvoljenih supstanci.

Berijen nije okrivljen za pucnjavu. Ovo je užasni, tragični incident koji nije trebao da se desi – rekao je šerif.

Vilson je optužen za nepažljivo čuvanje vatrenog oružja, nošenje skrivenog oružja i posedovanje narkotika. Kako se istraga nastavlja, mogao bi se suočiti sa još optužnica. Treći muškarac koji je gledao utakmicu nije uhapšen.

Trogodišnji dečak je smešten kod svoje bake.

Trogodišnjak neće biti optužen – rekao je šerif.