LEKARI SU REKLI DA JE ON ČUDO OD DETETA! Malog Viktora čeka operacija u Americi – Srbijo, potrebni smo mu da pobedi

Viktora uskoro čeka operacija u Ameriku koja će koštati čak 50.000 evra, a trenutno su sredstva na izmaku i pitanje je da li će sledećeg meseca imati za redovne tretmane...

Pokreni život

Viktor Samolov je dete iz uredne i kontrolisane trudnoće. Po rođenju primećen je manji obim glave. Nakon analiza, ustanovljene su mu dijagnoze mikrocefalija kao i lobarna holoprozencefalija – veoma redak defekt na mozgu koji zahvata jako mali broj dece i prognoze nisu ohrabrujuće. Takođe, Viktor ima cerebralnu paralizu.

Viktor se od rođenja leči u Beogradu, u Institutu za cerebralnu i razvojnu neurologiju, kao i privatno radeći sa terapeutima u centrima za rehabilitaciju u banjskim uslovima.

Ovaj plavi maleni dečak je pravi borac. Za 3 godine lečenja, Viktor je mnogo napredovao i postigao velike rezultate. Okreće se na podlozi, pokreće se na podlozi gurajući se rukama, voli da pravi korake uz pomoć terapeuta.

Viktor je izuzetno uporan i više puta je pobio prognoze lekara. Lekari su rekli da je on čudo od deteta i da se njegov napredak i te kako vidi.

Ne sedi još uvek samostalno, ali se trudi da se održi u sedećem položaju. Jako je druželjubiv i voli da provodi vreme sa decom.

Da bi Viktor dalje napredovao neophodna su mu sredstva za, rehabilitacije, specijalističke preglede, fizikalne i logopedske terapije, terapije za održavanje pravilne konstitucije tela, ortopedska pomagala.

Viktora uskoro čeka operacija u Ameriku koja će koštati čak 50.000 evra, a trenutno su sredstva na izmaku i pitanje je da li će sledećeg meseca imati za redovne tretmane…

Da Viktor pobedi mikrocefaliju i ode na operaciju!

Pokreni život

Slanjem SMS poruke 41 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001473059-95

Uplatom na devizni račun: 160-6000001487352-90

IBAN: RS35160600000148735290

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-donacija