LEPA STRANA BEOGRADA: Lokacije za koje STRANCI kažu da ih ne treba propustiti u glavnom gradu Srbije

Beograd se sve više kotira na turističkoj mapi ne samo evropskih turista, već i azijskih i prekookeanskih koji se vode dobrim recenzijama i preporukama poznatih časopisa, portala, medija.

pixabay

Od velikog je značaja kada ugledni američki medij kakav je CNN u svojoj rubrici o turizmu piše o Beogradu kao prestonici koju ne treba zaobići, poredeći naš glavni grad sa feniksom koji se ponovo rodio na svetskoj turističkoj mapi. Kako bi turistima približili prirodu, život i duh Beograda, naveli su deset mesta u našem glavnom gradu koja su njegov simbol i ne treba ih nikako zaobići prilikom posete.

Jedna od atrakcija Beograda, pored Kalemegdana, Knez Mihajlove, Skadarlije, Ade Ciganlije i splavova je i Beton hala, izdvojili su je kao mesto gde su koncentrisani barovi i klubovi koji daju dušu Beogradu, a turisti uglavnom dolaze u potragu za tom dušom naše prestonice i ludim noćnim provodom o kome se priča po svetu.

Beton hala je izgrađena tridesetih godina prošlog veka, kao magacinski carinski prostor, međutim, početkom ovog veka je adaptirana u jedno od najpopularnijih mesta za izlazak, jasan je cilj da je koncept lokala takav da ona jeste moderna Skadarlija.

Dream event Beton hala – kosmopolitski i autentični

Pomenuli smo da je u Beton hali koncept lokala takav da ima mesta i za najizbirljivije i različite ukuse. Najveći broj turista sjati se u Beograd oko Nove godine u potrazi za onim po čemu je glavni grad poznat, to je dobra zabava.  Dream Event u Beton hali se prilagođava potrebama i zahtevima gostiju, u dane kada nije najezda turista, već je vreme venčanja, pretvara se u idiličan prostor za romantične svadbe, oko novogodišnjih praznika postaje mesto najludjeg provoda.

Frekventna lokacija, stilizovani enterijer i kosmopolitski meni čine da se izdvaja u poredjenju sa drugim sličnim mestima, po autentičnosti koja je za njega karakteristična.

Ambijent Cafe Lavash izmešta u svet Dalekog istoka

Prvi na spisku objekata je Dream Event Beton hala, međutim, u svojoj širokoj ponudi ima mesta koja će pokušati da Vas vrate u svet Dalekog istoka, po tome je naročito poznat Cafe Lavash koja popularno zovu “dijamant Beton hale”.

Kaže se da pre svega prava oaza orijentalnih i domaćih jela, da u ponudi ima za svakog sladokusca, ovde se mogu dostići neke nove dimenzije hedonizma, proizašle iz spoja ukusa balkanske, bliskoistočne i indijske kuhinje. Gosti odlaze zadovoljni, sa novim ukusom u ustima, novim doživljajem hrane i promenjenim pogledom na indijsku ili bliskoistočnu kuhinju, koja je u kombinaciji sa balkanskom, daleko prihvatljivija za nas.

Najpopularnije mesto u Beton hali je Restoran Cantina de Frida

Na mapi Beograda, Restoran Cantina de Frida predstavlja posebno gastronomsko mesto. Na meniju je veliki broj specijaliteta sa svih strana sveta, sa akcentom na meksičku kuhinju čiji će ukusi probuditi sigurno sva čula i uneti neku novu energiju, zato mnogi uspešni poslovni ljudi biraju ovo mesto za svoje poslovne sastanke.

Kada su poslovni sastanci u pitanju, restoran nudi dodatne, prateće sadržaje, što je veoma važno za one koji znaju šta u poslovanju znači ušteda energije i vremena, koje će sigurno dobiti, tako što na jednom mestu, kakvo je restoran Frida, mogu da zadovolje sve svoje potrebe.