Da plato ispred Doma omladine nosi ime po poznatom rok muzičaru Milanu Mladenoviću, pokazuje samo jedna tabla na fasadi ove institucije. Ove godine on će dobiti novi sjaj i granitne ploče.

 

Planirani su radovi koji se tiču završnih obrada kolovoza i trotoara predviđenih za popločavanje granitnim pločama i granitnom kockom. Očekuje se skori početak radova na platou – najavljuju u Sekretarijatu za saobraćaj dodajući da će osim platoa biti uređen i deo trotoara.

 
Baš ispred platoa, koji već šest godina nosi ime velikana jugoslovenske rokenrol scene i frontmena grupe “Ekatarina Velika” naši reporteri upitali su građane da li znaju po kome je poneo ime.

Ne znam, stvarno. Ne znam ni ko je Milan Mladenović – rekao je zbunjeni mladić.

No, izgleda da je starijim sugrađanima poznatija lokacija.

Znam da je to Plato Milana Mladenovića, bila sam na otvaranju i mnogo mi je drago što će sve srediti – rekla je starija sugrađanka.

Susreli smo i jednog novinara radija Beograd 202.

Poznavao sam Milana, družili smo se i često je bio gost u mojim emisijama na radiju. On je bio veoma uspešan čovek, fantastičan muzičar i jedno divno stvorenje. Zaslužio je plato sa svojim imenom, posebno ovde gde je često svirao i drago mi je što je planirano uređenje – kaže Marko Janković.

Plato je poznat i po tome što se na tom mestu svakoga leta održavaju “Koncerti na zidiću”.