LEPA VEST ZA BEOGRAĐANE: Plato ispred Doma omladine nosi ime SLAVNOG MUZIČARA, a uskoro će dobiti NOVI IZGLED

dom omladine
Petar Marković

Da plato ispred Doma omladine nosi ime po poznatom rok muzičaru Milanu Mladenoviću, pokazuje samo jedna tabla na fasadi ove institucije. Ove godine on će dobiti novi sjaj i granitne ploče.

 

Planirani su radovi koji se tiču završnih obrada kolovoza i trotoara predviđenih za popločavanje granitnim pločama i granitnom kockom. Očekuje se skori početak radova na platou – najavljuju u Sekretarijatu za saobraćaj dodajući da će osim platoa biti uređen i deo trotoara.

 
Baš ispred platoa, koji već šest godina nosi ime velikana jugoslovenske rokenrol scene i frontmena grupe “Ekatarina Velika” naši reporteri upitali su građane da li znaju po kome je poneo ime.

Ne znam, stvarno. Ne znam ni ko je Milan Mladenović – rekao je zbunjeni mladić.

No, izgleda da je starijim sugrađanima poznatija lokacija.

Znam da je to Plato Milana Mladenovića, bila sam na otvaranju i mnogo mi je drago što će sve srediti – rekla je starija sugrađanka.

Susreli smo i jednog novinara radija Beograd 202.

Poznavao sam Milana, družili smo se i često je bio gost u mojim emisijama na radiju. On je bio veoma uspešan čovek, fantastičan muzičar i jedno divno stvorenje. Zaslužio je plato sa svojim imenom, posebno ovde gde je često svirao i drago mi je što je planirano uređenje – kaže Marko Janković.

Plato je poznat i po tome što se na tom mestu svakoga leta održavaju “Koncerti na zidiću”.