LETE OPTUŽBE: Ukrajina tvrdi da je pucano na evakuacione autobuse, Rusija da je granatiran Brjansk

Foto: screenshot/youtube.com

U Popasni, u regionu Luganska, neprijateljske snage pucale su na dva autobusa za evakuaciju, a komunikacija sa vozačima je izgubljena, saopštio je na Telegramu šef vojno-civilne uprave Popasne Mikola Hanatov, prenosi Ukrinform.

“Juče smo evakuisali 31 osobu iz Popasne. Zainteresovanih je bilo mnogo više, pa su u grad poslata još dva autobusa. Poznato je da su stigli do naselja i da su se našli pod vatrom neprijatelja. Pucali su na autobuse. Nemamo vezu sa ljudima koji su bili u vozilu i organizovali evakuaciju”, rekao je Hanatov.

Prema dekretu predsednika Volodimira Zelenskog, u Ukrajini i u ukrajinskim diplomatskim predstavništvima, svakog dana u 9 sati održaće se nacionalni minut ćutanja za sve vojnike i civile ubijene u ruskom napadu na ovu zemlju.

Ruska protivvazduhoplovna odbrana sprečila je ukrajinski avion da uđe u region Brjansk, na jugozapadu Rusije, javile su ruske agencije pozivajući se na regionalnog guvernera, a prenosi Rojters.

Interfaks navodi da su na naselje Žeča pala dva projektila. Rojters prenosi da su pogođeni delovi naftnog terminala i okolina, a da je zgrada logistike na terminalu oštećena.

Prema rečima guvernera, koje prenosi RIA Novosti, žrtava nije bilo.