LETO BEZ LEŽALJKI, SUNCOBRANA, A BOGAMI I SLADOLEDA! Beograđani KIVNI zbog LOŠIH USLOVA na plaži

Leto
Beta

Ako se po jutru dan poznaje, kupališna sezona otvorena u petak na peščanoj plaži Lido ne obećava mnogo, pišu Večernje novosti.

Iako su pripreme za početak i postavka pontonskog mosta prošle po planu, posetioci zameraju što na plaži nema ležaljki i suncobrana, te što mogu da se osveže u samo jednom improvizovanom kafiću.

Toaleti rade, kao i tuševi, postavljene su korpe za otpatke i spasioci neprestano motre na kupače.

Ipak, dobro raspoloženje, spremne kreme za sunčanje i raspaljivanje vatre za roštilj slika su prvog dana kupanja u Dunavu. Deca su igrala fudbal i odbojku u pesku, a oni malo stariji rashladili su se u najvećoj reci Evrope.

Na Lidu nema nijednog frižidera za sladoled, pa će sugrađani morati da se snalaze za omiljeno letnje osveženje. Vlasnik kafića obećava da će ponudu obogatiti sladoledom.

“Uskoro ćemo dobiti sladoled, ne mogu da vam kažem tačan datum”, kažu kafedžije.

“Dolazim sa unucima već nekoliko godina unazad. Sa njima sam dok im je majka na poslu. Uživaju u pesku”, priča Radmila Todorović.

“Zasada nema mnogo ljudi, možda zato što je voda još hladna, ali, kao i svake godine dosad, za par nedelja ne znam da li ću pronaći mesto”, dodaje ona.

Ima i drugačijih mišljenja, kakvo ima Svetlana Savić iz Zemun Polja:

“Dolazim ovde često, jer stanujem nedaleko. Lido ne može da se uporedi sa Adom. Na plaži nema ni suncobrana ni ležaljki. Ništa nije uređeno i izgleda potpuno divlje. Ni tuševi nisu baš najbolji. Da ne pričam o improvizovanom kafiću”, kaže ona.

Kao i prethodnih godina, tokom trajanja letnje sezone posetioce Lida očekuju različiti programi. Plaža će građanima biti na raspolaganju svakog dana od 8 do 20 časova do 1. septembra.loading...