LETO U PUNOM JEKU: Danas sunčano i tropski toplo

Vrućina
Pixabay.com

U Srbiji danas sunčano i tropski toplo. Duvaće slab do umeren severoistočni vetar.

 

Minimalna temperatura od 15 do 20°C, maksimalna dnevna od 32 do 35°C.

Sunčano i tropski toplo biće i u Beogradu. Vetar slab, severoistočni. Minimalna temperatura 20°C, maksimalna dnevna 34°C.

Sunčano i tropski toplo biće i u nedelju, maksimalna temperatura od 32 do 36°C. Tokom večeri i noći na krajnjem zapadu i severozapadu biće uslova za pljuskove sa grmljavinom.

Početkom i sredinom sledeće sedmice biće promenljivo oblačno i svežije sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i kratkotrajne grmljavinske nepogode. Maksimalna temperatura u ponedeljak od 26 do 32°C, u utorak i sredu u padu i kretaće se uglavnom od 25 do 30°C.

Biometeorološka prognoza za subotu, 23. jul

Dalјi porast maksimalne dnevne temperature vazduha može usloviti pojačanje tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Najviši stepen opreznosti se savetuje osobama sa kardiovaskularnim obolјenjima. Najizraženije meteoropatske reakcije mogu biti umor, glavobolјa i razdražlјivost. Preporučuje se boravak u hladovini i klimatizovanim prostorijama, smanjenje fizičkih napora i primena adekvatne zaštite od UV zračenja. Nephodna je povećana pažnja u saobraćaju.