LETUJETE U CRNOJ GORI: Plaže će ove godine izgledati SASVIM DRUGAČIJE

Leto
Beta

Svaki korisnik javnog kupališta u Crnoj Gori dužan je da oslobodi jednu polovinu plaže od plažnog mobilijara i taj prostor mora jasno i vidljivo biti označen.

 

Iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom JPMD dobra su kazali da korisnici kupališta moraju osloboditi polovinu plaže shodno članu Pravilnika o uslovima koje moraju ispunjavati uređena i izgrađena kupališta kako bi se spriječila prenatrpanost plažnim mobilijarom.

“Kada su u pitanju hotelska kupališta, takođe shodno Pravilniku, ova odredba se ne primjenjuje, odnosno korisnici hotelskih kupališta mogu na cijelom ustupljenom zahvatu postaviti plažni mobilijar”, rekli su iz Morskog dobra za agenciju MINA-business.

Oni su podsetili da turisti i građani mogu prijaviti uočene nepravilnosti pozivom na broj 1300 – Montenegro Customer Call Center.

“Kol centar eventualne prijave prosleđuje nadležnim institucijama, koje su povratnu informaciju dužne da dostave u roku od 24 sata”, naveli su iz Morskog dobra.

Oni su podsetili da su se turisti prethodnih sezona najviše žalili na nečistoću u zaleđu kupališta i nepoštovanje člana iz Pravilnika o uslovima, u slučajevima gde određeni zakupci nisu poštovali oslobađanje jednog dela kupališta od plažnog mobilijara.

“Građani su se žalili i na naplatu plažnog mobilijara, odnosno na visoke cene njihovog izdavanja, neosnovanu naplatu parkinga u zaleđu kupališta i prisustvo skutera i blizina kojom se isti kreću, ugrožavajući kupače i ostale prisutne na kupalištu”, zaključili su iz Morskog dobra.