To, po oceni Linte, ukazuje da se se “on (Bajaga) slaže da lažnom i besmislenom tezom hrvatskih branitelja i hrvatske države da su Srbija i krajiški Srbi izvršili agresiju na Hrvatsku”.

– Pored toga, Bajaga se u razgovoru sa novinarkom TV N1, uoči koncerta u Varaždinu, svim silama trudio da se opravda da u Kninu 1993. godine nije pevao četničke pesme, odnosno da nije pevao pesmu “Armija srpska”. Bajaga treba da bude ponosan što je 1993. godine pevao u Kninu za svoj narod, a ne da sve to sada negira da bi… mogao da nastupa u današnjoj Hrvatskoj, gde se otvoreno rehabilituje zlikovačka ustaška ideologija i ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’ – kazao je Linta.

Linta je izrazio žaljenje i zbog toga što je Bajaga “prećutao” tvrdnju novinarke da je 1993. godine u Kninu nastupao na okupiranom području, već da je srpski narod na tom području “živeo vekovima”.

– Srpski narod je na svom području stvorio Republiku Srpsku Krajinu s ciljem da ostane u Jugoslaviji i da se odbrani od agresije proustaškog i separatističkog režima Franje Tuđmana. Nažalost, u tome nije uspeo iz više razloga – rekao je Linta.

Nastup benda “Bajaga i Instruktori” na Danima piva u Karlovcu 3. septembra je dvadesetak dana pre manifestacije otkazan zbog pritiska hrvatskih branitelja.