LINTI ZASMETALA BAJAGINA IZJAVA: “Treba da bude ponosan što je pevao za svoj narod”

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta danas je izrazio žaljenje zbog izjave pevača Momčila Bajagića Bajage koju je dao televizji N1, u kojoj je rekao da razume nezadovoljstvo hrvatskih branitelja koji su bili protiv njegovog nastupa u Karlovcu.

Beta

To, po oceni Linte, ukazuje da se se “on (Bajaga) slaže da lažnom i besmislenom tezom hrvatskih branitelja i hrvatske države da su Srbija i krajiški Srbi izvršili agresiju na Hrvatsku”.

– Pored toga, Bajaga se u razgovoru sa novinarkom TV N1, uoči koncerta u Varaždinu, svim silama trudio da se opravda da u Kninu 1993. godine nije pevao četničke pesme, odnosno da nije pevao pesmu “Armija srpska”. Bajaga treba da bude ponosan što je 1993. godine pevao u Kninu za svoj narod, a ne da sve to sada negira da bi… mogao da nastupa u današnjoj Hrvatskoj, gde se otvoreno rehabilituje zlikovačka ustaška ideologija i ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’ – kazao je Linta.

Linta je izrazio žaljenje i zbog toga što je Bajaga “prećutao” tvrdnju novinarke da je 1993. godine u Kninu nastupao na okupiranom području, već da je srpski narod na tom području “živeo vekovima”.

– Srpski narod je na svom području stvorio Republiku Srpsku Krajinu s ciljem da ostane u Jugoslaviji i da se odbrani od agresije proustaškog i separatističkog režima Franje Tuđmana. Nažalost, u tome nije uspeo iz više razloga – rekao je Linta.

Nastup benda “Bajaga i Instruktori” na Danima piva u Karlovcu 3. septembra je dvadesetak dana pre manifestacije otkazan zbog pritiska hrvatskih branitelja.