LISTA GRADOVA U SRBIJI U KOJIMA JE NAJVIŠE VAKCINISANIH: Prednjači Beograd, ali i jedno daleko manje mesto

Od početka pandemije u Srbiji je testirano 4.128.117 osoba, registrovana su 711.772 slučaja koronavirusa, a preminula su 6.834 pacijenta.

Pixabay.com/Kolaž

Broj pacijenata u bolnicama se smanjuje i trenutno je 801 pacijent oboleo od kovida 19 u bolnici od kojih je 59 u teškom stanju i nalaze se na respiratorima.

Imunolog i mikrobiolog Veterinarskog specijalističkog instituta u Kraljevu, doktor Milanko Šekler rekao je da je potrebno posmatrati situaciju na nivou cele Srbije.

Doktor Šekler ističe da treba biti veoma obazriv kada je u pitanju dalje popuštanje epidemijskih mera.

Navodeći primer Izraela, doktor Šekler je rekao da je u toj zemlji vakcinisano 63 odsto građana, ali da su i dalje vrlo obazrivi kada je reč o daljem ukidanju restriktivnih mera.

U Beogradu je 53 odsto punoletnih građana primilo makar prvu dozu vakcine, pokazuju najnoviji podaci, a direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović navodi za RTS da sve veći broj gradova u Srbiji prelazi 50 odsto vakcinisanih prvom dozom i da se očekuje da će se u subotu dostići ukupno 4,5 miliona datih vakcina.

Objašnjava da se iza Beograda nalaze Priboj, Niš, Užice, Mali Zvornik, Bosilegrad, Kikinda, Novi Sad, Sremska Mitrovica i Kladovo.

“Primećeno je da je povećan broj zainteresovanih za vakcinaciju, ovaj broj gradova se iz trenutka u trenutak povećava”, kaže Jovanović.