LJUBAV POBEĐUJE: Zaljubili su se pre pola veka, a sada su KONAČNO ZAJEDNO i bore se protiv opake bolesti

baka i deka
screenshot

On je do iznemoglosti puštao ploče u radio-stanici američke Ratne mornarice u bazi na Karibima, a ona, stanovnica ostrva, imala je brata koji je radio u toj bazi.

 

Više od pola veka pošto je brat upoznao Dženifer Mejerink i Stivena Valberta, ljubav tog razdvojenog para konačno je zapečaćena u Ročesteru, u državi Njujork, ali u ponedeljak su se venčali u bolnici u kojoj je Valbert zbog leukemije.

Taj večni unutrašnji plamičak se pretvorio u logorsku vatru i grmi i danas, kazao je 73-godišnji Stiven, pošto su se rođaci i osoblje Opšte bolnice nagurali u njegovoj sobi kao svatovi na venčanju koje je obavio gradski matičar.

U znak poštovanja prema Elvisu, Valbert je nosio sjajno crno odelo, ljubičastu maramu i pilotske naočare za sunce. Mlada je bila u elegantnoj crnoj haljini, s ljubičastim ukrasom u kosi.

Stiven, iz Čikaga, 1965. godine je bio na Trinidadu i Tobagu, gde je noću puštao muziku preko vojne radio stanice. Ali, čim se zaljubio, stigla mu je prekomanda. Svoje vojne priveske s oznakama je dao Dženifer, rekavši joj: “Draga, vratiću se jednog dana po to”. Ali, nije se vratio na ostrvo.

Izgubili su vezu, oboje se venčali s drugima i stekli porodice – Dženifer čak u Ontariju, u Kanadi, a Valbert u Viskonsinu, u SAD.

Pošto je Dženifer ostala sama zbog smrti muža, njena sestra je na Fejsbuku našla Valtera, tada već udovca. Najpre su se dopisivali e-poštom, a potom se ponovo sreli 2015. godine. Valbert se doselio u Kanadu već marta 2016. godine.

Shvatila sam da nikada nisam ni prestala da ga volim – rekla je 72-godišnja Dženifer.

Oktobra prošle godine je utvrđeno da Valbert ima leukemiju. Odlučio je da se leči u Ročesteru, gde živi njegov sin.

Još nisam odustao od sebe – rekao je Valbert kome su na lančiću oko vrata vojne oznake koje mu je Dženifer čuvala više od 50 godina.

“I nikada neću odustati. Sada mi se ona vratila i to mi daje snagu da prođem kroz sve”.loading...