LJUBAV U DOBA KORONE: Borili su se za život, a onda venčali u KOVID BOLNICI (VIDEO)

Epidemija koronavirusa svima je promenila mnoge životne navike, sprečila nas da putujemo, da se viđamo sa voljenima ali i da proslavljamo velike događaje poput venčanja.

Printscreen

Međutim, jedan par u Engleskoj, uprkos teškom zdravstvenom stanju u kovid bolnici je odlučio da stane na ludi kamen.

Iako su im životi visili o koncu, medicinske sestre u engleskoj kovid bolnici, imale su želju da venčaju zaljubljeni par i da im na taj način, možda ispune i poslednju želju.

Nakon pozitivnog testa na virus, Lizi i Simon su bili smešteni na odvojenim odeljenjima. Simonu se stanje odjednom pogoršalo i hitno je prebačen na intezivnu negu.

Umirao sam da vidim Lizi, jako mi je nedostajala. Želeo sam da se vratim kod nje i borio sam se junački da bih se vratio na njeno odeljenje – kaže Simon.

Medicinska sestra saznala je da je ovaj par planirao venčanje još u junu, ali ih je korona sprečila. Osoblje u bolnici je odlučilo da ih obraduje i organizuje ceremoniju u bolnici.

Rastužila sam se kada sam čula da se nisu venčali. Onda sam došla na ideju da se ovde venčaju i oni su pristali. Iako nisu idealni uslovi, želeli smo da ih učinimo srećnim – kaže jedna od sestara.

Ova medicinska sestra je bila svedok i snimala je ceremoniju telefonom za prijatelje i porodicu. Lizi i Simon su se venčali tri dana nakon dolaska u bolnicu, uz tortu koju je obezbedilo osoblje.

A kako bi imali prvi poljubac kao muž i žena, moraju još malo da sačekaju, jer oboje još uvek primaju kiseonik.