LJUBAVNA PRIČA KOJA OBARA S NOGU: Spasio joj je život u AUŠVICU, danas slave 71. Dan zaljubljenih! (VIDEO)

Aušvic
Wikipedia

Oni su našli ljubav u najgorim vremenima i imali su snage da je očuvaju i do dan danas.

 

Pred sam krah Trećeg rajha, zatvorenici koji su bili u zlgolasnom Aušvicu gde je “Anđeo smrti” Jozef Mengele izvodio svoje jezive eksperimente, transportovani su u koncentracioni kamp Bergen-Belsen gde je većina njih ubijena.

U masi zatvorenika bila je 20-godišnja Jevrejka iz Mađarske Edit Stajner, sa svojom majkom. Samo njih dve od cele familije nisu završile u gasnoj komoru, preživevši šest nedelja u Aušvicu. Edit, ili Eci, kako je zovu prijatelji, spasio je 23-godišnji škotski vojnik Džon Mekej.

Sreli su se ponovo, na igranci povodom oslobođenja i, ovaj heroj koji je poznat i po tome što je iz italijanskog logora pobegao obučen kao neprijateljski vojnik, nije imao hrabrosti da joj priđe. Poslao je prijatelja da pita Eci da li bi želela da pleše sa njim. A Edit, odvažna mlada dama, rekla je da želi da igra sa njim, ali samo ako skupi petlju da je sam pozove na ples.

I Džon je nekako prišao. Ples je poveo ka tome da se Eci i njena mama presele u Škotsku i da se ona uda za Mekeja 17. jula 1946. godine, prenosi Dejli Mejl.

Ovo dvoje hotelijera imaju 92 (Eci) i 96 (Džon) godina, dvoje dece, sedmoro unučadi i petoro praunučadi i danas proslavljaju svoj 71. Dan zaljubljenih, mada savetuju mlade da treba da budu romantični i posvećeni jedni drugima tokom cele godine.loading...