LJUBITELJI CRVENI OD BESA: Omiljeni slatkiš pretrpeo je UŽASNE PROMENE!

bes
Pixabay.com

Toblerone, jedan od najomiljenijih slatkiša, pretrpele su promene koje su izazvale gnevne reakcije ljubitelja.

 

Nakon što je promenjen oblik jedne od najinteresantnijih i najukusnijih čokoladica, fabrika Mondelez International doživela je prilično gnevan “fidbek” od ljubitelja Toblerona.

 

Naime, kako bi smanjili težinu pakovanja od 400 i 170 grama, Mondelez je povećao razmak između “vrhova” čokoladice, samim tim manje čokolade za ljubitelje. Ljute mušterije ovu promenu ocenile su “glupom” i “pogrešnom odlukom” menadžmenta fabrike.

Zvanično obaveštenje Mondeleza na Fejsbuk fan stranici Toblerona tvrdi da su morali ili da promene izgled čokoladice ili da povećaju cene – jer rastu i cene namirnica od kojih se Toblerone prave.

Borili smo se koliko smo mogli, ali da bismo osigurali da se Toblerone i dalje proizvode, da budu dostupne, kao i da ne promene karakteristični trouglast oblik, morali smo da smanjimo težinu samo dva tipa čokolada u Velikoj Britaniji, od celokupnog asortimana koji proizvodimo – piše u saopštenju koje prenosi britanski San.

Pakovanje čokoladica ostalo je isto, ali su Toblerone od 400g sada teške 360, a one od 170 sada imaju 150 grama.loading...