Ljubivoje iz sela kraj Čačka je hteo da pokosi… Zbog onoga što je PRONAŠAO ne sme više NI DA UĐE NA LIVADU (FOTO)

Posle tri akcidenta u čačanskoj "Slobodi" štete ima i u domaćinstvima koja su u neposrednoj blizini fabričkog kruga. Gradska komisija procenjuje štetu, a meštani sela Pridvorica još strahuju od ostataka neeksplodiranih ubojitih sredstava koja su doletela na njihova imanja i dvorišta.

Printscreen RTS

Imanje Ljubivoja Boričića u Pridvorici graniči se sa fabričkim krugom “Slobode”. Dosta gelera, granata i delova drugih sredstava pronađeno je u blizini njegove kuće, u livadama i voćnjacima.

Ljubivoje Boričić iz Pridvorice kaže da su nadležni pregledali imanje i da su mu rekli da travu može ručno da kosi, javlja RTS.

“Uzeo sam da nakosim svinjama i našao granate i gelere. Da kosim ne smem, ni kosom ni sa čim, ima još po travi koliko hoćeš”, dodaje Boričić.

Printscreen RTS

Od fabričkog kruga do kuće Slavkovića u Pridvorici nema ni 200 metara. I do njih su projektili doleteli.

“Bilo ih je dva na krovu, dva ispred kuće i jedan veliki deo mine. Vojnik je bio i on je to pokupio i odneo”, navodi Stevan Slavković.

Iz Gradskog štaba za vanredne situacije pozvali su građane koji sumnjaju da se na obradivim površinama mogu naći ostaci neeksplodiranih ubojitih sredstava, da ih pozovu ili da prijave policiji. 

“Policijska uprava će sa svojim pripadnicima izaći, obići lice mesta, obeležiti, označiti, kako bi kasnije mogli da dođu demineri ili specijalizovane jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova za neeksplodirana ubojita sredstva koja će ih ukloniti”, kaže načelnik čačanskog Gradskog štaba za vanredne situacije Čačak, Bratislav Zečević.

Savetuju i građane da ukoliko primete sumnjive predmete ne prilaze i ne pokušavaju da ih pomere dok stručna i ovlašćena lica ne dođu na lice mesta i otklone svaku vrstu opasnosti od takvih sredstava.

Podsetimo, Čačak je ovog meseca pogodilo nekoliko eksplozija u fabrici “Sloboda”, u kojima je bilo i povređenih.

NAKON EKSPLOZIJE – POŽAR! U fabrici “Sloboda” vatra pod kontrolom, očekuje se dolazak deminera