LJUDI IZ CELOG SVETA BI U JAPAN: Traži se nindža, plata je 1430 evra, a ovo su zadaci

nindža
printscreen/Youtube.com

Japanska provincija koja je objavila konkurs za stalni posao nindže, ratnika špijuna za vreme feudalnog doba, bila je iznenađena prijavom 200 kandidata iz inostranstva, odnosno šest puta više ponuda od Japanaca.

 

Poznata po dvorcu u Nagoji, prefektura Aiči u centralnom delu Japana, koja je želela da promoviše turizam, saopštila je da je dobila 235 prijava za posao, od kojih 200 iz inostranstva. Konkurs je objavljen za šest radnih mesta.

U uži krug je ušlo 13 kandidata iz inostranstva, najviše iz SAD, Francuske, Tajlanda i Italije.

“Nismo uopšte očekivali takvo interesovanje među strancima”, izjavio je lokalni zvaničnik Satoši Adači.

Novozaposlene nindže potpisaće ugovor na godinu dana s mesečnom platom od 180.000 jena (1.430 evra). Posao će im biti da izvode akrobacije i druge veštine. Imaće zadatak i da poziraju s turistima.

Zahvaljujući stripovima, crtanim filmovima, video i kompjuterskim igrama, u savremenom svetu nindže se doživljavaju na sasvim drugačiji način od onoga što su oni bili u stvarnosti.

U modernom društvu oni su romatnični špijuni, borci za pravdu, osvetnici potcenjenih, zaštitnici žena i dece. Zapravo oni su bili jedinstvena profesionalna “organizacija” (iako se tada nisu tako doživljavali) plaćenih špijuna, uhoda i ubica za novac u formi posebnog staleža.

Nindže su uvek bili u službi nečasnih, tajnih i podzemnih ciljeva japanskih feudalaca i plemića za koje su obavljali najnečasnije zadatke.