LJUDIMA JE SMEŠNO, A ZAPRAVO JE ZA PLAKANJE: Obaveštenje na vratima frizerskog salona pokazuje sav BESMISAO novih mera (FOTO)

Frizerima i ugostiteljima mere deluju besmisleno, jer se u otvorenim objektima, poput supermarketa i banki, i dalje stvaraju gužve.

Pixabay

Svi saloni lepote zatvoreni su do ponedeljka, nakon odluke Kriznog štaba – baš kao i kafići, restorani, teretane… Radnici u ovim branšama danima iskazuju svoje nezadovoljstvo zbog uvedenih mera, a sav očaj frizera stao je u jedan natpis koji je postao viralan na Tviteru.

Nedavno je jedna beogradska frizerka uputila pismo predsedniku Vučiću, u kojem ga je pitala “da li je moguće da frizerski salon, gde je rad jedan na jedan, može da doprinese širenju virusa više od prehrambrenih velikih prodavnica u kojima se ne poštuju propisane mere, broj ljudi i sama distanca”.

Na isti način razmišljali su i vlasnici salona na čijim vratima je istaknut natpis koji se širi društvenim mrežama. Oprostićete im gramatičku grešku.

Salon neće raditi, iz razloga što možete da se zarazite koronom a u Lidlu i Rodi ne možete”, napisali su.

Na Tviteru je osvanuo prizor iz supermarketa koji pokazuje da vlasnici ovog salona imaju pravo.

Nekoliko desetina ugostitelja okupilo se i juče ispred Skupštine Srbije kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog najnovijih mera za suzbijanje korona virusa.

A pre njih, protestovali su i muzičari.

Podsetimo, od utorka  su zatvoreni svi ugostiteljski objekti, (kafići, restorani, barovi), tržni centri, sve prodavnice ( osim prodavnica prehrambene delatnosti), bioskopi, muzeji, galerije, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, vežbaonice, fitnes centri, bazeni, baloni za sport…

STALA NA CRTU VUČIĆU: Pismo frizerke predsedniku izazvalo LAVINU