LOKALIZOVAN POŽAR U LUCI BEOGRAD: Vatrogascima pomagao i brod sa Dunava, stigli PRVI SNIMCI SA MESTA NESREĆE (FOTO+VIDEO)

Vatrogasci su posle više od dva sata lokalizovali požar koji je oko 6.00 izbio u privatnom magacinu u Luci Beograd. Nema povređenih. Za sada se ne zna uzrok požara.

Printscreen Youtube/RTS

Lokalizovan je požar koji je oko 5.55 izbio u privatnom magacinu u Luci Beograd. Nema opasnosti da se vatra proširi i zahvati susedene objekte. Vatrogasci ulaze u objekat i raščišćavaju ga.

“Sam pojam lokalizacije podrazumeva da su vatrogasci sigurni da se požar neće preneti na deo objekta koji nije zahvaćen vatrom”, objasnio je za RTS komandant Vatrogasne brigade Beograd Miloš Majstorović.

Magacin se prostire na više od 700 kvadrata, na tri etaže. U objektu je bila uskladištena carinska roba svih vrsta – plastika, tekstil, papir, karton, dodaje Majstorović.

Na licu mesta je 14 vatrogasnih ekipa sa 50 vatrogasaca koji rade na dogašivanju požara.

U Luci Beograd je i vatrogasno-spasilački brod koji vatrogasna vozila snabdeva vodom i pomaže u gašenju požara sa druge strane magacina.

Komandant Vatrogosne brigade Beograd kaže za RTS da je zbog raznovrsnosti robe koja se nalazila u magacinu otežano gašenje, pošto su isijavanje i požarno opterećenje veliki.

Kaže da se smenjuju ekipe vatrogasaca zbog obima požara, kako bi vatra bila što pre ugašena.

Povremeno je pucalo staklo i čule su se manje detonacije, a magacinu ne može da se priđe. Gust crni dim širio se sa Dorćola i video sa veće udaljenosti. Vetar koji duva dim odnosi ka rekama.

Građanima se preporučuje da zatvore prozore ukoliko se njihovi stanovi nalaze u pravcu u kom vetar nosi dim i da odu na bezbednije mesto gde dima nema.

U ovom požaru nema povređenih osoba, a dogašivanje je u toku, saopštio je MUP. Za saobraćaj je zatvoren deo Ulice Žorža Klemensoa koji vodi ka Luci Beograd.

Za sada se ne zna uzrok požara.

Luka Beograd: Žalimo zbog uznemirenja građana Beograda i javnosti

Povodom požara koji je jutros izbio u skladištu Luke Beograd, menadžment tog akcionarskog preduzeća saopštio je da žali zbog uznemirenja stanovnika Dorćola, kao i svih građana Beograda i zainteresovane javnosti.

Navodi se da je požar u Lameli 10 objekta “Metali” lokalizovan oko devet časova uprkos vetru koji je ometao gašenje.

Kako se dodaje, trenutno nije poznat uzrok požara ni visina štete koja je nastala, kao ni koliko će trajati sanacija objekta.

Lamela 10 površine 4.500 metara kvadratnih izdata je zakupcima koji se smatraju stručnim i savesnim, navodi se u saopštenju i ističe da unutra nije bilo ni otrovnih ni eksplozivnih materija.

OD VRELINE PUCALI PROZORI: Stravičan požar u CENTRU BEOGRADA – vatrogasci se DVA SATA borili sa vatrenom stihijom