Incident i koškanje dogodili su se jutros, sat vremena posle otvaranja biračkih mesta u Popincima u opštini Pećinci, nakon što su predstavnici Demokratske stranke (DS) počeli da prijavljuju nepravilnosti u vidu "javnog glasanja", a iz te stranke su najavili i krivičnu prijavu.

 

Incident se dogodio na biračkom mestu 22 u Osnovnoj školi “Slobodan Bajić” u mestu Popinci kada su, na tvrdnju predstavnika DS da se obavlja “javno glasanje”, nepoznati mladići počeli da ih napadaju i da se s njima svađaju.

Jedan iz grupe tih mladića oteo je telefon zameniku predsednika DS Igoru Salaku i bacio u jarak. Salak je za Betu rekao da će podneti krivičnu prijavu zbog tog napada.

Predsednik biračkog odbora odbio je da da izjavu o incidentima koji su se dogodili ispred tog biračkog mesta.

Funkcionerka DS Gordana Čomić rekla je da su “dobili dojavu da se na biračkom mestu događa javno glasanje”, te da su izašli na teren kako bi proverili, sa svojim predstavnicima, o čemu se tačno radi, ali da su ih onda nepoznati počinioci napali.

– Ne znamo ko su ljudi koji nam prete i napadaju nas, i tvrde da sme javno da se glasa iako je to zabranjeno Krivičnim zakonikom Srbije, u glavi 15 – rekla je Čomićeva.

Kako je rečeno Beti u izbornom štabu DS, slične nepravilnosti se dešavaju i u drugim mestima u opštini, kao što je Sremeski Mihaljevci, ali i sami Pećinci, a građani ne glasaju iza paravana, već pred ostalim prisutnima na glasačkom mestu.

Vanredni lokalni izbori u Opštini Pećinci održavaju se danas, a građani biraju odbornike u Skupštinu opštine sa ukupno šest izbornih lista.

Prva na glasačkom listiću je izborna lista pod nazivom “Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić”, na drugom mestu nalazi se lista Liberalno demokratske partije koju predvodi Borisav Kostić, dok je treća lista “Srpska radikalna stranka – Dr Vojislav Šešelj”.

Četvrta je koaliciona lista Demokratske stranke (DS) i Lige socijaldemokrata Vojvodine “Dostojanstveno, bez straha – Bata Marković”, pod brojem pet je “Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma”, a pod brojem šest lista “Za Pećince bez korupcije”, koju je podnela istoimena grupa gradjana.loading...