LONČAR BESAN: Evo šta je ministar zdravlja poručio GRAĐANIMA

Za vikend su na naplatnim rampama zabeležene velike gužve jer su se svi uputili ka ski centrima zbog praznika i produženog vikenda.

printscreen/rts

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar govorio je jutros o korona žurkama i masovnim okupljanjima na planinama, te naglasio da se krše epidemijske mere, a broj zaraženih korona virusom ne opada.

On je rekao da “kako buemo radili, tako će nam i biti”.

Onda kukaju što sad mere, pa ljudi, objasnite šta hoćete. Ako neko misli da ćemo da se ponašamo tako i da se igramo mačke i miša, nećemo. Ovo što ste uradili organizovanjem žurki, zbog toga će nam biti punije i punije bolnice, za desetine, možda i stotine ljudi – naglasio je Lončar za TV Pink i dodao:

Jurimo gore ljude po planinama, po Kopaoniku. Vi sedite na planini, a mi smo ovde za vas da razmišljamo o vašoj vakcinaciji kad se budete vratili. Zdravstveni radnici čine sve da se vi ne razbolite, da budete zdravi i živi – kazao je ministar Lončar.

Komunalna milicija je u subotu uveče u beogradskom klubu na Tašmajdanu, nakon dozvoljenog radnog vremena ugostiteljskih objekata, zatekla oko 1.000 ljudi! Takođe je komunalna milicija i juče rasturala korona žurke po Beogradu. Na jednoj je bilo oko 400 ljudi.

Pored toga, za vikend su na naplatnim rampama zabeležene velike gužve jer su se svi uputili ka ski centrima zbog praznika i produženog vikenda.

Podsetimo, u poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 7.292 osoba, od kojih je pozitivno 1.386, dok je, nažalost 16 osoba preminulo.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima je 134 pacijenata.

Ukupan broj smrtnih slučajeva do sada je 4.230, dok se u bolnicama nalazi 3.846 pacijenata.