LOŠA ŠALA GA SKUPO KOŠTA: Ilon Mask se našalio za 1. april, a to će se jako odraziti na njegovo BOGATSVO

Ilon Mask
Wikipedia/ Heisenberg Media

Ilon Mask je odlučio da se našali za prvi april - i to bi mogao skupo da plati. Iako je poznat kao genijalni milijarder, šala koju je smislio pokazala se lošom. Naime, Mask je objavio bankrot "Tesle", a nakon toga su akcije kompanije pale 2,5 odsto.

 

Uprkos naporima da prikupimo novac, uključujući i masovnu prodaju uskršnjih jaja, žao nam je ali moramo da prijavimo da je “Tesla” u potpunosti i totalno bankrotirao. Toliko smo bankrotirali, da nećete poverovati – prvo je objavio Mask.

Podsećamo, sve je veći broj onih koji misle kako “Tesla Motors” neće dočekati kraj godine. Poslednji u nizu zlokobnih glasnika je direktor investicionog fonda Džon Tompson koji tvrdi da će “Tesla” bankrotirati u roku od nekoliko meseci, a jedini spas joj može doći prilivom svežeg kapitala ili, kako kaže Tompson, zec iz šešira Ilona Maska.

Svi se slažu kako je najveći problem Tesle to što nikako ne može da ostvaruje dobit. Koliki je Tesla gubitaš najbolje govori poređenje sa Fordom.

Tesla vredi duplo više od Forda, a Ford je prošle godine proizveo šest miliona automobila uz profit od 7,6 milijardi dolara, dok je Tesla proizvela 100.000 automobila uz gubitak od dve milijarde. Dalje, Ford ima uštedu od 12 milijardi za crne dane, dok će Tesli najverovatnije nestati novca u sledeća tri meseca – izjavio je Tompson.loading...