LOŠE PROCENIO LET? Minuti deleli FRANCUSKI AVION od susreta sa RAKETOM Kim Džong Una!

Kim Džong Un
print screen/youtube.com/RT

Avion tipa Boing 777 francuske kompanije na letu iz Tokija za Pariz, uleteo u zonu iznad Japanskog mora gde je pala severnokorejska raketa.

 

U saopštenju kompanije Er Frans stoji da raketa nije ni na koji način ugrozila let 293 sa 323 putnika i članova posade, ali je Pentagon izrazio zabrinutost zbog moguće opasnosti za komercijalne letove na tom području.

Portparol Pentagona kapetan Džef Dejvis je izjavio da je raketa letela kroz vazdušni prostor koji koriste komercijalni letovi.

On je ranije izjavio da Severna Koreja za svoje raketne probe koristi deo mora unutar japanske ekonomske zone kroz koju plove ribarski brodovi, dodajući da ne postoji nikakva koordinacija Severne Koreje sa drugim zemljama.

Najnovija proba interkontinentalne balističke rakete je izvedena sa lansirne rampe na severu zemlje. Raketa je letela 621 milju i pala je oko 88 nautičkih milja od japanskog ostrva Hokaido. Pentagon je saopštio da je to najduži let jedne severnokorejske balističke rakete ikada, dodajući da je letela na oko 2.700 kilometara iznad zemlje.