LUDNICA POČINJE: Saznajte koje delove BEOGRADA treba da izbegavate u širokom luku!

Novogodišnja rasveta Beograda
beoinfo

Zbog novogodišnjih dočeka i koncerata u naredna dva-tri dana doći će do zatvaranja ulica i velikih promena u režimu saobraćaja javnog prevoza što će izazvati glavobolje i "starim Beograđanima", a kamoli turistima koji će samo da navrate na proslavu.

 

Prve gužve mogu se očekivati već večeras od 18 časova.

 

CENTAR GRADA

Zatvaranje saobraćajnica u centru grada počeće već danas u 18 časova i trajaće sve do sutra u 2.00. Automobili neće saobraćati delom Bulevara kralja Aleksandra, između Takovske ulice i Trga Nikole Pašića, kao i Dečanskom ulicom, između Trga Nikole Pašića i Terazijskog tunela.

Iste promene i blokada očekuju se i u najluđoj noći i to sutra od 17.00 pa sve do nedelje 1. januara u 5.00.

 

Zbog toga će doći i do izmena režima rada gradskog prevoza, te će vozila na linijama 24, 26, 27 u oba smera ići trasom Trg republike – Makedonska – Svetogorska – Takovska – Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnim trasama. Do Trga republike vozila pod brojem 24 i 26 doći će iz Francuske ulice. Linije 37, 44 i 58 u oba smera, takođe će saobraćati izmenjenom trasom i to preko Francuske ulice – Trga republike – Makedonske – Svetogorske – Takovske – Kneza Miloša i dalje redovnim režimom. Linija EKO 1 biće privremeno ukinuta.

NOĆNI SAOBRAĆAJ

Vozila sa linije 26N, u oba smera, saobraćaće kao i vozila sa dnevne linije 26, dok će vozila sa linija 37N, 56N u oba smera i 511N, u smeru ka Trgu republike, voziti trasom Trg republike – Makedonska – Svetogorska – Takovska – Kneza Miloša i dalje redovnim trasama. Vozila sa linije 37N koristiće stajalište u Makedonskoj kao polazno, zajedno sa noćnim linijama 68N, 301N i 603N.

Vozila sa linija 202N i 301N, u oba smera, ići će trasom terminus Trg republike – Makedonska – Svetogorska – Takovska – Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovno.

 

NOVI BEOGRAD

Zbog dočeka na Novom Beogradu, saobraćaj u Bulevaru Zorana Đinđića, između Omladinskih brigada i Bulevara umetnosti, biće zatvoren od subote u 17.00 pa sve do ponedeljka 2. januara u 3.00.

U ovom periodu menja se režim rada linija JGP-a, pa će vozila sa linije 17, u oba smera, ići trasom Bulevar Mihajla Pupina – Bulevar umetnosti – Bulevar Zorana Đinđića i dalje redovnom trasom. Vozila sa linije 68, u oba smera će saobraćati Omladinskih brigada – Bulevar Mihajla Pupina – Bulevar umetnosti – Bulevar Zorana Đinđića i dalje redovnom trasom, a vozila sa linije 74, u oba smera će saobraćati Bulevar Zorana Đinđića – Omladinskih brigada – Bulevar Mihajla Pupina – Bulevar umetnosti – Bulevar Zorana Đinđića i dalje redovnom trasom. Privremeno se ukidaju stajališta “GO Novi Beograd”, “Bulevar umetnosti”, “Crkva Svetog Dimitrija”.

BORČA

Novogodišnji koncert u Borči zatvoriće za saobraćaj Ulicu Bratstva i jedinstva, na delu od Hopovske ka Zrenjaninskom putu, ispred tržnog centra “Šopi”, i to u periodu od subote u 21.00 do 1. januara u 3.00.

Vozila sa linije 85 i 96, u oba smera, saobraćaće trasom Zrenjaninski put – Ivana Milutinovića – Valjevskog odreda – Bratstva i jedinstva i dalje redovnom trasom. Privremeno se ukidaju stajališta “Kosovopoljska”, “Bratstva i jedinstva”, “Zrenjaninski put”, “Drinske divizije”, “Save Mrkalja” i “Borča raskršće”.

Vozila sa noćne linije 101N, u smeru ka Zrenjaninskom putu, saobraćaće kao i vozila sa dnevne linije 85 u izmenjenom režimu.

GDE PARKIRATI AUOMOBILE?

Oni koji se odluče da na doček ispred Narodne skupštine dođu svojim automobilima, slobodna parking mesta moraće da potraže u širem centru grada, najpre na Dorćolu, ali i u okolnim garažama “Zeleni venac”, “Donji grad” i “Masarikova”. Podsećamo, garaža “Obilićev venac” zatvorena je zbog radova na rekonstrukciji i nadogradnji.

Po običaju, ni ove godine se neće naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada od 31. decembra do 3. januara.