Magični kutak Terazija: Možda ne izgleda posebno, ali verujte – ovo je NOVO, NAJDIVNIJE MESTO U BEOGRADU (FOTO)

Terazijski park
Dnevno.rs

Gest nepoznatog Beograđanina, za koga jedino sa sigurnošću možemo reći da voli životinje, oduševio je ovih dana sve koji su prošli Terazijskim parkom. I vaš će, naročito ako ste ljubitelj mačaka!

 

Kada od hotela Moskva i Terazijske česme krenete da se spuštate kroz Terazijski park naići ćete na predivan prizor. Gomile maca, lutalica koje nisu imale tu sreću da pronađu topli dom, ovih dana su dobile kakvu-takvu zaštitu od predstojeće zime – malu, drvenu kućicu izdeljenu na pet soba.

 

Foto: Dnevno.rs

– Mačke su se ovde oduvek okupljale. Uvek ih je bilo bar 5-6, a onda su i nemarni vlasnici počeli da donose i ovde ostavljaju mačiće i grupa je narasla na bar 10-15. Mi govorimo ljudima da ovo nije azil, ali oni ne slušaju, a mi životinje ne možemo da ostavimo glade – priča nam jedna Beograđanka koja redovno donosi hranu za mace kako bi dnevno imale bar jedan pristojan obrok.

Mačke su se navikle i sada u svako doba dana i noći ovde možete zateći krznate lepotice različitih boja, veličine i starosti koje rado pozdravljaju sve koji im priđu… naročito ako nose hranu.

 

Foto: Dnevno.rs

Mace iz Terazijskog parka od nedavno imaju i krov nad glavom. Kućica je lepa, čista i dovoljna da se bar jedan broj njih skloni od vremenskih nepogoda. Komšije kažu da znaju ko je nepoznati ljubitelj mačaka koji je postavio ovo sklonište od zime.

– To je jedan naš komšija koji je jedno vreme živeo u Francuskoj. Voli mačke i rešio je da im pokloni ovu kućicu. On ju je naručio i platio – kaže Beograđanka koju smo zatekli u parku.

 

Foto: Dnevno.rs

I vi možete pomoći ovim preslatkim stvorenjima da lakše prebrode zimu. Ako ste već u centru, svratite do Terazijskog parka. Čak i ako nemate kod sebe hranu, dođite da pomazite mace… uverićete se da njima svaka pažnja mnogo znači.

A nepoznatom darežljivom Beograđaninu možemo samo da kažemo – svaka čast!

 

Foto: Dnevno.rs


loading...