MAGLA “POJELA” BEOGRAD i povećala zagađenost vazduha, najkritičnije na OVE DVE TAČKE U PRESTONICI

Voždovac
Dnevno.rs

Magla od jutros pravi probleme vozačima na teritoriji Beograda, a zbog nje se i otežano diše u pojedinim delovima prestonice.

 

U Beogradu su meteorolozi u jutarnjim časovima najavili maglu i ona trenutno pravi najveće probleme vozačima širom grada. JP Putevi Srbije apeluje na vozače da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu.

Za sada nema većih gužvi osim u Takovskoj i na Autokomandi. Gradske vlasti podsećaju da danas počinje sanacija i adaptacija kolovoza u Ulici 1. maja i Mihaja Emaneskua i da će to izmeniti trase linija 105 i 105L do 28. februara. Ove dve linije do tada će se kretati Mihaja Emaneskua – Lole Ribara – Put za Železničku stanicu i terminus Ovča, a privremeno će biti ukinuta stajališta u smeru ka gradu “Bolja”, “Nicu Rade”, “Beogradska” i “Žarka Zrenjanina”.

 

Magla je povećala zagađenost vazduha u pojedinim krajevima Beograda. Prema podacima Automatskog monitoringa kvaliteta vazduha, najteža situacija je u Bulevaru Despota Stefana i na Novom Beogradu u ulici Omladinskih brigada (označen je kao “jako zagađen”)