Devojčica iz Mionice je školska drugarica njegovog sina i to je, nezvanično saznajemo, bio način da joj se policajac probliži, a potom uspostavi kontakt, saznaje “Blic”.

– Rec je o muskarcu u 40-tim godinama, koji je i sam otac tri maloletna deteta, od kojih je jedno školski drug 13-godišnje devojčice koju je obljubio. Policajac se tereti da je tokom marta, aprila, maja i do sredine juna kada je uhapšen, koristeći emocionalnu nezrelost maloletne žrtve, najpre sa njom stupio u kontakt i “emotivnu” vezu, a potom nad njom izvršio nedozvoljene polne radnje – navodi nas izvor iz istrage.

Po prvim saznanjima, policajac je upravo činjenicu da je devojčica školska drugarica njegovog deteta, iskoristio da joj se približi, sazna njene porodične prilike i stekne njeno poverenje, najpre putem poruka koje su razmenjivali na društvenim mrežama, a onda i lično.

Navodno, u svoj automobilu, često je devojčicu uveče vozio na skrovita mesta u okolini Mionice, a potom činio nedozvoljene polne radnje.

Sve se otkrilo kada je majka primetila da se njena ćerka čudno ponaša. Između ostalog, u mobilnom telefonu devojčice pronašla je neobične i eksplicitne poruke, pa je sve prijavila mioničkoj policiji.

– Devojčica je u svom iskazu istražnim organima priznala da je bila u “emotivnoj” vezi sa osumnjičenim, da se u njega “praktično zaljubila”, te da nije bila prisile na seksualne odnose. Pre nego što je dala iskaz, kako je predviđeno zakonom, sa njom su razgovarali veštaci psihijatrijske struke koji su procenili da je sposobna da da iskaz i iznese sadržaj šta se dešavalo između nje i osumnjičenog. Uhapšeni policajac, pak, branio se ćutanjem – navodi izvor “Blica”.

Na predlog Višeg javnog tužilaštva, saznajemo nezvanično, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Valjevu odredio je pritvor do 30 dana policajcu V. Ž. iz mioničke policijske stanice.

Kako ne bi bila ometana dalja istraga i kako bi se zaštitio identitet žrtve, detalji hapšenja i dosadašnjeg postupka, na zahtev tužilaštva se ne saopštavaju.loading...