MAJKA ŽRTVE NA NJEGOVOJ STRANI: Izjava mladića koji je OBLJUBIO maloletnicu zgrozila policiju i komšije

Na saslušanju pred tužilaštvom ispričao M. M. (22) je naveo da je on sa devojčicom (12) bio u ozbiljnoj vezi i da je nije obljubio

Lisice Hapšenje
Foter/ Keith Allison / photo on flickr

Nisam je silovao, bili smo u ozbiljnoj vezi, iako je ona devojčica! – ovo je, navodno, na saslušanju pred tužilaštvom ispričao M. M. (22), građevinski radnik iz mesta na jugu Srbije, koji je osumnjičen da je tokom prošle godine više puta obljubio devojčicu (12) iz jednog grada u istočnoj Srbiji.

Deset godina robije

Istina je da smo bili intimni, ali sve je bilo na dobrovoljnoj bazi. Mi se volimo i u ozbiljnoj smo vezi – navodno je ispričao M. M. i potvrdio da je tokom 2020. godine više puta imao seksualne odnose s maloletnicom.

Kako se navodi, nakon saslušanja sud je M. M. odredio pritvor do 30 dana zbog sumnje da je izvršio obljubu nad detetom.

Iako su tvrdili da nema prisile i da je sve bilo na dobrovoljnoj bazi, zakon smatra da je svako dete mlađe od 14 godina nezrelo da donese odluku o svojim polnim radnjama, odnosno o tome da li će stupiti u seksualni odnos. Mladiću je zaprećena kazna veća od 10 godina zatvora. M. M. je uhapšen u subotu, kada su komšije devojčice prijavile da je stalno viđaju s momkom dosta starijim od nje – navode upućeni u ovaj slučaj.

Kako se saznaje, mladić je priveden, a devojčica je s majkom poslata u bolnicu, gde je pregledana.

Socijalni psiholog Vesna Tomić kaže za “da je neverovatno da majka devojčice čitav slučaj komentariše sasvim normalno i brani se time da je to samo ljubavna veza”.

Prave vrednosti su se izgubile i, nažalost, tek ćemo imati priliku da vidimo posledice. Dosta faktora je verovatno uticalo na ceo slučaj, a da li su zaista uhapšeni mladić i devojčica bili dobrovoljno u vezi ili je u pitanju nasilje, pokazaće istraga – kaže Vesna Tomić.

Ona ističe da treba da se proveri psihopatologija i deteta i mladića.

Na ovakve slučajeve dosta utiče i sredina u kojoj se događa. Nikad se ne zna, možda je i ta majka podvodila ćerkicu, možda je devojčica želela da pobegne od porodice, pa je počela zaista da se zabavlja s tim mladićem, zasad se ne zna. Međutim, ovo su ozbiljne razlike u godinama u ovom dobu i deluje nenormalno. – rekla je.

Majka devojčice je policiji sve vreme objašnjavala da zna za ljubavnu vezu svoje maloletne ćerke i deset godina starijeg građevinca.

Ona se čudila zašto je M. M. uhapšen kad je on fin dečko s kojim se njena ćerka duže vreme zabavlja i odličnu se slažu. Majka je naglasila i da su hapšenje i pregled njene ćerke potpuno suvišni, kao i da joj je nejasno zbog čega nadležni sve to rade jer je “ljubav između njene mezimice i tog mladića potpuno iskrena i prava” – prepričava sagovornik iz istrage.

Komšije u šoku

Komšije maloletne devojčice šokirani su reakcijom njene majke.

Kako je nije sramota! Nije nemoguće da je htela da je proda ili je podvodi. U pitanju dete od 12 godina! Ovo je bolesno, nije normalno i niko više nije mogao da gleda i da mirno posmatra ovaj slučaj. Zato je i prijavljeno – navode komšije.

M. M. je inače rodom s juga Srbije, ali zbog posla boravi u ovom gradu.

On je zaposlen na građevini, a stanuje u jednom selu u okolini grada. Navodno, komšije koje su prijavile ovu nesvakidašnju “vezu” ispričale su da neretko boravi i u kući devojčice, koja živi sa mamom – naveo je jedan od komšija.