Na kraju ovog kursa, pred komisijom pedagoga iz Pekinga, Rima i Havane, održaće se i prva audicija za upis u Baletsku školu Nacionalne fondacije za umetničku igru, i to u petak, 7. juna 2019. godine od 17-19h, u prostorijama Fondacije, ulica Kolarčeva br. 3, u Beogradu. Audicija se organizuje za prijem u pripremna odeljenja i I razred baletske škole, odnosno za decu uzrasta od 4–9 godina, bez ili sa baletskim iskustvom, kao i za upis u starije klase, uzrasta od 10–17 godina.

Nacionalna baletska škola iz Havanejedna je od najprestižnijih institucija u obrazovanju baletskih igrača u svetu. Ujedno, Havana se ubraja među gradove koji su poslednjih decenija  svetskim trupama baleta i savremene igre dali najveći broj vrhunskih igrača. Uspostavljanjem saradnje između Nacionalne fondacije za umetničku igru iz Beograda sa baletskim školama, akademijama savremene igre i trupama na Kubi, omogućen je angažman kubanskih pedagoga u Srbiji, pa će Marija de Lourdes Hernandez biti samo jedna u timu kubanskih pedagoga koji će naredne školske godine raditi sa našim mladim talentima.

Nacionalna fondacija za umetničku igru je osnovana 2010. godine u Beogradu rešenjem Ministarstva kulture Republike Srbije, sa ciljem unapređenja procesa edukacije i produkcije u oblasti umetničke igre u Srbiji.  U saradnji sa prestižnim baletskim školama i institucijama iz sveta, u Beogradu je septembra 2011. godine počela sa radom Baletska škola, koja je 2013. godine prepoznata od strane Ministarstva prosvete Republike Italije, a 2018. godine dobila akreditaciju Ministarstva prosvete Republike Srbije. 

Kao prva akreditovana internacionalna osmogodišnja baletska škola u Srbiji, Baletska škola Nacionalne fondacije za umetničku igru svoju nastavu koncipira u skladu sa zvaničnim italijanskim obrazovnim planom i programom. Redovnu nastavu vode pedagozi iz Beograda i Pekinga, dok listu gostujućih pedagoga tokom naredne školske godine, čine stručnjaci iz Rima, Milana, Havane i Tel Aviva.   

Za prijave i dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti na e-mail: [email protected]nationalfoundation4dance.com, ili na broj telefona: 060 35 00 504.