MAKEDONIJA GRADI EVROPSKU BUDUĆNOST: “Odluka o Kosovu u UNESCO će biti u našem interesu”

zastava makedonije
pixabay.com

Šef makedonske diplomatije Nikola Dimitrov je rekao da u obaveštajne aktivnosti zbog kojih je Srbija povukla diplomate, nije bila upletena makedonska vlada.

 

On je, nakon sastanka sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem u Nišu, rekao da se Makedonija zalaže da region ide napred, da se raduju uspehu Srbije, te da je ubeđen da se i Srbija raduje kada Makedonija ima uspeh.

Obaveštajna aktivnost je delikatna aktivnost, ali je važno da nije upletena makedonska vlada. Gradimo zajedničku budućnost, a to je evropska budućnost, rekao je Dimitrov. 

On je podsetio da je Makedonija nedavno imala političku krizu i da su tu krizu iskoristili kao novu šansu da se ide napred, tako da očekuje da će i rezultat ove krize biti bolji odnosi sa Srbijom.

Upitan kako će se Makedonija odnositi prema pitanju prijema Kosova u UNESCO, on je rekao da je to važno pitanje za Makedoniju, Srbiju, ali i celu Evropu. 

Makedonija je multietničko društvo i moramo biti pažljivi kada donosimo odluke. Sigurno je samo da će svaka odluka biti u interesu Makedonije, naglasio je Dimitrov. 

On je dodao da odluka Makedonije neće biti ta koja će prevagnuti i da je cilj da se potencira na tome da nema ni gubitnika ni pobednika u regionu, već da ceo region ide napred.loading...