MAKRON KIPTI OD BESA! Predsednik Brazila strašno UVREDIO Brižit Makron, francuski lider mu NIJE OSTAO DUŽAN (FOTO)

Predsednik Francuske Emanuel Makron je danas osudio "duhovitost" predsednika Brazila Žaira Bolsonara koji mu je usred spora o požarima u Amazoniji javnom foto-porukom ukazao da je njegova supruga upola mladja i lepša od Makronove.

Beta/AP

“Sada vam je jasno zašto Makron proganja Bolsonara” – napisao je u nedelju na Fejsbuku predsednik Brazila koji važi za grubijana i prostaka, i uz to, poređenja radi, postavio fotografije svoje 37-godišnje supruge Mišel, i 66-godišnje Makronove Brižit.

Makron je danas na samitu Grupe sedam privredno najrazvijenijih zemalja sveta – G7 u Biaricu rekao da “žali zbog izvanredno velikog nepoštovanja moje supruge” koje je izrazio njegov brazilski kolega.

Printscreen Facebook

“To je žalosno, tužno je, ali pre svega je tužno za njega i Brazilce”, rekao je Makron i dodao da se nada da će “vrlo brzo” Brazilci “imati predsednika koji se ponaša kako dolikuje”.

Pošto je Bolsonaro na Fejsbuku uvredljivo komentarisao Brižit Makron, jedan od njegovih ministara je šefa francuske države nazvao “oportunističkim kretenom”. 

Uoči G7 Makron je optužio populistu Bolsonara da je “lagao” o svom ekološkom angažovanju, a nekoliko nedelja ranije brazilski predsednik je u poslednjem trenutku otkazao sastanak s ministrom inostranih poslova Francuske Žan-Ivom Le Drianom, tvrdeći da je zauzet sastankom kod – frizera.