Makron napadnut u predgrađu Pariza: Zbog paradajza reagovalo obezbeđenje (VIDEO)

Reizabranog predsednika Francuske Emanuela Makrona nezadovoljni građani gađali su paradajzom tokom posete Seržiju, predgrađu Pariza.

screenshot/youtube.com/Emmanuel Macron

Nakon reizbora ne mesto predsednika Francuske, Emanuel Makron posetio je u sredu pijacu u Seržiju, predgrađu Pariza, gde su ga nezadovoljni građani gađali paradajzom. To je ujedno i bila njegova prva poseta nekom mestu nakon što je ponovo izabran za predsednika.

Do incidenta je došlo dok je Makron razgovarao sa građanima. Kako se vidi na snimku, ka njemu je poletelo nekoliko komada paradajza, zbog čega je njegovo obezbeđenje reagovalo. Kako prenosi BFMTV, Makron nije pogođen.

Podsetimo,Emanuel Makron (44) produžio je u nedelju 24. aprila svoj mandat predsednika Francuske, proslavivši pobedu tradicionalno uz nacionalnu himnu, Marseljezu. On je prvi aktuelni predsednik Francuske u poslednjih 20 godina koji je ponovo izabran. Francuski predsednik je u svom pobedničkom govoru u nedelju rekao da će njegov sledeći petogodišnji mandat biti drugačiji i obećao da “niko neće biti ostavljen po strani”.

Francuski predsednik Emanuel Makron pobedio je svoju ekstremno desničarsku rivalku Marin Le Pen sa udobnom razlikom na izborima u nedelju. Makron je pobedio sa 58,55 posto prema 41,45 koliko je dobila Le Pen, što je veća prednost od očekivane.