MALČANSKOG BERBERINA I DALJE NAMA! Sa Monikom rade psiholozi, a evo kakvo je njeno STANJE

Potraga za Ninoslavom Jovanovićem osumnjičenim da je 20. decembra oteo dvanaestogodišnju Moniku Karimanović od jutros se odvija na području njegovog rodnog sela Malče.

MUP

Veliki broj pripadnika Žandarmerije i policajaca i juče je pretraživao to selo udaljeno desetak kilometara od Niša, ali i susedna sela Jasenovik, Oreovac i Pasjaču, u kojoj je pre dva dana devojčica pronadjena.

Kako Beta saznaje u Kliničkom centru u Nišu, Monika Karimanović se polako oporavlja i njeno stanje je sve bolje. Prema rečima lekara, sa devojčicom radi tim psihologa i ona će do daljeg ostati na bolničkom lečenju.

Ministarka i neuropsihijatar Slavica Đukić Dejanović kazala je za RTS da će stručni timovi lekara morati mesecima da pomažu devojčici jer “prolongirana trauma obično daje i prolongirane neželjene psihološke manifestacije”. 

“Jako je važno da se devojčica kroz komunikaciju sa puno razumevanja otvori i razgovara sa psiholozima. Njene fizičke povrede ne ugrožavaju njeno zdravlje, ali ogrebotine duše su uvek dublje od ogrebotina tela. Njeno samopouzdanje mora postepeno da se vraća”, rekla je Đukić Dejanović.

Ona je za Jovanovića kazala da je osoba koja ima potpuno devijantan “super ego”.

“On praktično nema savest. On smatra da je zadovoljenje njegovih nagona najbitnija stvar na svetu za njega”, izjavila je Đukić Dejanović.

Kako je kazala, emocije i nagoni otmičara su bolesni, ali je svestan šta čini, njegove intelektualne operacije su sasvim u redu.

Đukić Dejanović je istakla da za takve osobe kazna koja je predviđena našim zakonom očigledno nija prava sankcija i da nema nikakvu svrhu, tako da se moraju tražiti drugi načini da se oni zaustave.