On je, gostujući jutros na Radio televiziji Srbije, rekao da očekuje da budžet za narednu godinu, o kojem danas počinje rasprava u Skupštini Srbije,  bude usvojen do kraja novembra, navodeći da je na neki način prekretnica posle teških i uspešnih reformi pokrenutih 2012. godine.

Kako je rekao, dva glavna cilja budžeta su povećaje plata, penzija i minimalne cene rada, i ubrzani privredni razvoj jer “nikad više nego ovim budžetom nije planirano za javne investicije”.

On je rekao da je cilj Vlade Srbije da se životni standard gradjana povećava u što kraćem periodu ali na zdrav, odgovoran način.

“Povećanje plata koje je predvidjeno, sa čim smo krenuli u novembru, izmedju osam i 15 odsto u javnom sektoru, je na zdravim osnovama, ne zadužujemo se, ne uzimamo skupe kredite, to je novac koji smo uštedeli, zaradili i želimo da ga vratimo gradjanima Srbije”, rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, to se odnosi i na penzije, odnosno od 1. janura kreće njihovo povećanje od 5,4 odsto po švajcarskoj formuli,” opet na zdravim osnovama”.

“Ne ugrožavamo ovim makroekonomsku stabilnost za koju smo se borili poslednih par godina, ali želimo da gradjani osete boljitak”, rekao je Mali, komentarišući primedbe Fiskalnog saveta.