MALI OBEĆAO! Penzioneri, radujte se, ministar kaže da ćete uskoro imati – NIKAD VEĆE PENZIJE

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je sinoć da će svi penzioneri u Srbiji od oktobra imati "nikad veće penzije".

Siniša Mali
Beta

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, ministar je kazao da će se u zavisnosti od rezultata u budžetu, i naredne godine razmišljati o daljem povećanju penzija.

Upitan kada će biti ukinut Zakon o privremenom umanjenju zarada u javnom sektoru, Mali je kazao da će o tome razgovarati sa delegacijom Medjunarodnog monetanog fonda (MMF) koja će boraviti u Beogradu naredne nedelje.

– Cele naredne nedelje razgovaraćemo o tome i do kraja septembra izaći ćemo i sa tim predlogom – kazao je ministar.

Komentarišući posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini, Mali je ocenio da je to u “svakom pogledu istorijska poseta”.

– Predsednik Kine Si Djinping je rekao da postoji ogromno poverenje izmedju njega i predsednika Vučića i da je to osnova za čelično prijateljstvo Srbije i Kine. Nikad bolji politički odnosi prelivaju se i na ekonomsku sferu, potpisali smo 11 sporazuma vrednih više od tri milijarde dolara, vidite koliko je to novih radnih mesta i podsticaja za našu privredu – kazao je Mali.

On je ocenio da je jedna od važnih poruka posete srpske državne delegacije Kini i to da Srbija ne želi da promaši četvrtu industrijsku revoluciju kao nešto što kako je ocenio, menja budućnost sveta i obezbedjuje siguran posao mladim generacijama.loading...