MALI PROGOVORIO: Evo šta je gradonačelnik Beograda JEDINO REKAO o rušenju u Savamali

Siniša Mali
Beta

Gradonačelnik se nije pojavio ni na jučerašnjoj proslavi gradske slave Spasovdana, a odbija i da odgovara na pozive novinara.

 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je za list “Danas” da “ceni rad istražnih organa, ali da još nije vreme za izjave”.

To je jedina izjava Siniše Malog koja se pojavila u medijima nakon što je mandatar Aleksandar Vučić označio “sam vrh gradske vlasti” kao odgovorne za noćno rušenje u Savamali.

B92 je pokušao u četvrtak da dobije izjave od najviših gradskih funkcionera, ali oni nisu bili raspoloženi za razgovor ni na jednom od događaja, a sam gradonačelnik se nije ni pojavio na proslavi gradske slave Spasovdana.

Mali nije odgovarao na pozive, a prema nezvaničnim saznanjima B92 odluka je da on ne daje izjave “do daljeg”.

Ipak, on se pojavio u Ambasadi Ruske Federacije uSrbiji u koju je na svečani prijem došao u pratnji Aleksandra Vučića. Lider SNS je po dolasku na prijem pred novinarima rekao Malom: “A, ti Siniša, sa mnom, u inat ovima koji bi da te streljaju”.

Vučić je, kada je govorio o slučaju “Savamala”, rekao da će najviši gradski funkcioneri morati da odgovaraju i politički, ali i krivično ili prekršajno, za šta su zaduženi nadležni organi. Premijer nije imenovao nikoga, nije ni precizirao na kakvu političku odgovornost misli, a dodao da je “siguran da njihova namera nije bila loša ili kriminalna”.

Na pitanje da li gradonačelnik Siniša Mali više nema njegovo poverenje, Vučić je odgovorio da je on za njega kao “običnog građanina”jedan od najboljih gradonačelnika u istoriji grada.

Na drugoj strani, predsednik Tomislav Nikolić izjavio je da ako je “izabrano lice” odgovorno za rušenje u beogradskoj Savamali, onda više ne može da obavlja tu funkciju.