MALI SE HVALI: Rekordno mali broj nezaposlenih u Beogradu, uskoro će nam NEDOSTAJATI RADNIKA

Knez Mihailova
Wikipedia/BarbuškaOdLire

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da broj nezaposlenih u glavnom gradu u martu iznosi 85.441, što je gotovo 2.000 manje nego u februaru, i dodao da bi uskoro moglo da dođe do nedostatka građevinskih radnika.

 

– Ako sve to uporedimo sa 2013. godinom, kada je broj nezaposlenih u Beogradu bio veći od 110.000, jasno je da je postignut izvanredan rezultat pošto je posao pronašlo skoro 25.000 ljudi – rekao je Mali za televiziju Pink.

Kako se navodi u saopštenju gradske uprave, Mali je ocenio da je svako novo radno mesto velika stvar za porodice čiji su članovi pronašli zaposlenje.

– Pokrenuli smo točak investicija, borili se za veliki broj gradilišta i fabrika, kao i za svako radno mesto, a sve je to sada potvrdila i statistika. U razgovorima sa predstavnicima gradjevinskih kompanija došli smo do zaključka da bi uskoro mogli da imamo nedostatak gradjevinskih radnika, što je do pre nekog vremena bilo u potpunosti nezamislivo za Srbiju – rekao je on.

Govoreći o infrastrukturnim projektima, Mali je najavio da će železnički saobraćaj biti izmešten iz centra grada u septembru ili najkasnije u oktobru, tako da vozovi neće saobraćati na potezu od Pančevačkog mosta do Železničkog mosta.

– Uklanjanjem pruge, grad se konačno spušta na reke, a onda će se stvoriti uslovi da po uzoru na njujorški linijski park ‘Hajlajn’ napravimo zelenu površinu celom dužinom Savskog amfiteatra, sa biciklističkom stazom i sadržajima za rekreaciju – najavio je Mali i dodao da ove godine kreće i izgradnja gondole, kao i nastavak sređivanja parka Ušće. 

On je dodao da će biti nastavljena izgradnja kanalizacije u Kaludjerici, Surčinu i u drugim delovima Beograda, kao i da će biti nastavljeno asflatiranje i izgradnja novih vrtića. 

– Ove godine nas čeka i početak izgradnje doma zdravlja u Borči i Ugrinovcima, novo krilo Doma zdravlja u Obrenovcu, nova ambulanta u Višnjičkoj banji, kao i na Banjici, sve ono što je neophodno da Beograd počne da se razvija – rekao je Mali i dodao da će ove godine biti rekonstruisana Karađorđeva i da se već radi proširenje Bulevara patrijarha Pavla.loading...