MALO POVOLJNIJA SITUACIJA: Evo koliko ima novozaraženih KORONOM, a koliko preminulih

Najnoviji izveštaj o korona virusu u Srbiji!

Pixabay.com/Kolaž

U Srbiji su, prema poslednjim podacima, bitku sa kovidom izgubila 23 pacijenta. Potvrđeno je 1.249 novih slučajeva zaraze od 6.271 testiranog uzorka. Na respiratoru je 141 osoba.

Na respiratoru 141 pacijent

Na bolničkom lečenju nalazi se 4.497 obolelih od koronavirusa. U najtežem stanju je 141 pacijent i oni se nalaze na respiratoru.

U domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite zaražene 402 osobe

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, kovid-19 potvrđen je kod 187 korisnika i 215 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Izlečeno je ukupno 5.750 korisnika i 2.843 zaposlenih.

Korisnici za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa, smešteni su u izolaciju, dok su zaposleni kod kojih takva opasnost, u kućnoj izolaciji.

Epidemijska situacija je malo povoljnija. Nastavlja se vakcinacija bez zakazivanja, posle tri dana.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da je opadanje broja novozaraženih svakako dobra vest, ali da treba imati u vidu sa su bili praznici i da se ljudi nisu testirali, tako da je najbolje sačekati da prođu praznici i sagledati pravu situaciju.

Dr Kon je za TV “Prva” rekao da ne misli da će praznici imati nekakvog uticaja na dalji tok pandemije u Srbiji.

On je istakao da treba da budemo ponosni na sebe, prvenstveno na Beograd, gde je trenutno vakcinisano 43 odsto punoletnog stanovništva