“MAMA, GLADNA SAM I SMRZAVAM SE”: Aleksandar i Milica žive u SIROMAŠTVU kakvo ne možete ni da zamislite

Aleksandar Vučićević, jedanaestogodisnjak iz Kuršumlije, prošle nedelje se iz bolnice vratio kući, u nezamislivo siromaštvo

28. jun

Aleksandra niko nije posetio u bolnici, jer majka nije mogla da priusti autobusku kartu do bolnice. Kada je viđao druge ljude koji su dolazili u posetu deci, koja su takođe bila bolnicki pacijenti, bivao je na granici da brizne u plač.

Držala ga je jakim misao o ljubavi koju njegova majka i sestra gaje prema njemu, te je želeo da se sto pre oporavi, da bi im se vratio.

Online Donations:
Credit Card: https://28jun.org/donate
PayPal: https://www.paypal.me/28jun

Donacije iz Srbije:
Ime: 28. JUN
Dinarski racun broj: 265111031000342797
Devizni racun broj: RS35265100000023257547
Raiffeisen banka Srbije

Njegov dom je jedan sobičak, bez grejanja. Zato njegova sestra i Milica (12) čuče, kako ne bi sedeli na hladnom podu. Ova mala porodica, na celu sa majkom Milijanom, jedva preživljava od dela penzije koju su nasledili od preminulog oca, u iznosu od oko 100$.

“Možda bismo pozvali nekoga od školskih drugova ili drugarica, ali nemamo čime da ih poslužimo. A i neće da dođu jer smo siromašni”, kaže tiho Milica, spuštajući stidljivo pogled i šapućući kao za sebe.

28. jun

Oboje dece su epileptičari, pri tome su veoma stidljivi, povučeni i više nego ozbiljni za svoje godine. Duboko su svesni nemaštine u kojoj žive, te ne traže od majke gotovo ništa. Za njih nema rođendanskih proslava, slave, Božića… Samo nadanje da će i sledećeg dana biti dovoljno hrane na stolu.

Praznici nam se brzo približavaju. Sa radošću ih iščekujemo, kako bi smo ih proveli u toplini i udobnosti svog doma. Hajde da ne zaboravimo i naše sestre i braću koji nemaju baš ništa. Ni čemu da se nadaju.

Možemo li da pokušamo da pomognemo danas?