MANDA ‘otišao’ PRE KRAJA SNIMANJA! Evo šta će biti sa nedovršenim epizodama serije ‘SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA’!

selo gori a baba se ceslja
Youtube/Screenshot

Preranom smrću Milorad Mandić ostavio nedovršenu ulogu u „Selo gori…”

 

UMESTO da se radujemo životu i nesvakidašnjem jubileju od 10 godina našeg velikog projekta, i trijumfalno idemo u susret 101. epizodi serije, tužni i skrhani strašnom vešću o iznenadnom odlasku na večni put našeg Mande, ostajemo nemi u neizmernom bolu i gubitku.

 
—Ovim rečima se reditelj, scenarista i glumac Radoš Bajić oprostio od „brata po babine linije” – kolege i velikog prijatelja Milorada Mandića Mande, sa kojim je pre deceniju zasnovao porodicu „Selo gori, a baba se češlja”. 

Preranom smrću srpskog glumca, nadaleko čuvena i voljena TV familija ostala je bez jednog svog domaćina, koji je na plećima svoje duše i raskošnog talenta držao najlepši deo bajke o Petlovcu na Moravi.

Činilo se da je dobričina Milašin Raković otišao pre nego što se sa petim ciklusom vratio pred gledaoce. Međutim, kako „Novosti” saznaju u „Kontrast studiju”, on će nastaviti i dalje da živi sa Radašinom, ženom Zlatanom, sinom Draganom i ostalim Petlovčanima.

– Tužna vest zadesila nas je pred sam finiš pete sezone. Pred nama je još dvadesetak snimajućih dana kako bismo zaokružili 12 novih epizoda.

Mandi je bilo preostalo da odigra još nekoliko scena i svi smo se radovali poslednjoj klapi, koju ćemo, nažalost, dočekati bez njega.

Radoš je odlučio da Manda na neki način nastavi da živi kroz Milašina. Mada neće biti u kadru, sačuvaćemo uspomenu na njega tako što će ga likovi često spominjati.

Želimo da gledaoci steknu utisak da je još tu, sa nama – kažu nam iz Bajićeve produkcije, dodajući da se ekipa „Selo gori” vratila u ponedeljak na set podno Avale, koja „glumi” Petlovac.

Skrhani zbog nenadoknadivog gubitka, Mandićeve kolege su pre nastavka snimanja serijala minutom ćutanja i paljenjem sveća odali počast preminulom prijatelju.

Premijera petog ciklusa najpopularnije domaće serije svih vremena, poslednjeg TV ostvarenja koje je voljeni Manda upisao u filmografiju, najavljena je za jesen.