Malo mračniji pristup legendarnoj priči o dečaku koji je odrastao sa vukovima u džungli.

 

Warner Bros je objavio prvi trailer za film Mowgli, još jednu adaptaciju Knjige o Džungli Radjarda Kiplinga, koju režira Endi Serkis, piše IGN Adria.

Reditelj i glumac nam je obećao malo mračniji pristup legendarnoj priči o dečaku koji je odrastao sa vukovima u džungli, a onda morao da se pomiri sa nametnutom činjenicom da mu je mesto među ljudima.

Glumačka postava podjednako je impresivna kao i u prethodnoj, Diznijevojadaptaciji koju je režirao Džon Favro, samo što će ovde biti malo manje pevanja i brčkanja, a malo više borbe za goli život i opstanak.

Mowglija (mladi Rohan čand) će, kao što znamo, surovim zakonima džungle učiti medved Balu (Endi Serkis) i panter Bagheera (Kristijan Bejl, kojem se bukvalno vidi lice u panteru ako obratite pažnju). 

Na tom putu prihvatiće ga mnoge životinje džungle, ali ne i tigar Šer Kan (Benedikt Kamberbač). Među ostalima izdvajaju se, naravno, zmija Kaa (Kejt Blančet), vođa vučjeg čopora Akela (Piter Mulan), hijena Tabakui (Tom Holander), vučica Nisha(Naomi Haris) koja je i usvojila Mowglija, kao i njen sin, Brat Vuk (Džejk Rejnor).

Diznijeva “Knjiga o Džungli” zaradila je lepih 966 miliona 2016. godine, ali Endi Serkis veruje da će se ova verzija takođe dopasti publici.

Malo starijoj publici, doduše – ispravlja se reditelj/glumac.

Mislim, jeste PG-13 film, ali to su bili i Apes filmovi (nova Planet of the Apes prequelogija, prim. aut.), tako da je dosta mračnije i bliže Kiplingovom delu. Prilično će uplašiti klince, što je u kontrolisanom okruženju sjajno i bitno za njihovo praćenje radnje, a svi smo voleli da se plašimo gledajući filmove kao klinci, tako da ne smemo da ih držimo pod “staklenim zvonom”.

Deca su sofisticirana – nastavlja Serkis – i zato je naša “Knjiga o Džungli” mračnija, to je priča o autsajderu koji pokušava da prihvati zakone i običaje jednog načina života, a potom mora isto to da učini u drugoj kulturi, kulturi čoveka. On jeste čovek, ali mora da balansira između ljudi i životinja, a nijedna strana tu nije u potpunosti ispravna.

Mowgli stiže u bioskope 19. oktobra ove godine!loading...