Ona je, za novi broj nedeljnika NIN, rekla da se “od početka oktobra policija samoodrekla ili samorazvlastila nadzora nad opasnim materijama” koje se utovaraju u kargo avione na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla”.

“Kada oružje namenjeno za izvoz izađe iz fabrike, policija prati tovar. Uz tovar ide i specifikacija robe, rešenje o transportu, koju izdaje MUP. Uostalom, MUP i izdaje rešenje za transport oružja”, navela je Tepić.

Kako je rekla, “robu je na aerodromu kontrolisao MUP, tako da može da potvrdi da je tovar iz tačke A – fabrike, isti onaj koji je stigao u tačku B – aerodrom”.

“I tek nakon potvrde policije oružje se utovaruje u kargo magacin na palete, a potom i u avione. Međutim, negde od 8. oktobra, to se promenilo, tačnije niko više na vrši tu kontrolu, jer se policija proglasila nenadležnom, odjednom. A osoblje aerodroma nije ovlašćeno da vrši kontrolu tog tovara, niti da reaguje ako dodje do bilo kog problema”, navela je Tepić.

Ona je rekla da je predsednik države i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić “i sudija i tužilac i odbojkašica i urednik i novinar i narodni poslanik, nemoguće je da samo o ovome pojma nema”.

“Nijedan transport oružja iz bilo koje naše fabrike ne može da krene bez dozvole i rešenja MUP-a na čijem je čelu Nebojša Stefanović, ministar i partijac od najvećeg poverenja Vučića”, kazala je Tepić.