Marinika Tepić nastavlja sa optužbama: “Ministar policije Stefanović ZATAŠKAVA POSLOVE OCA vezane za oružje”

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da ima pouzdane informacije uzbunjivača, koje ukazuju da poslednjih dana ministar policije Nebojša Stefanović pokušava da "zataška sumnjive poslove" svog oca Branka Strefanovića, vezane za trgovinu oružjem.

Marinika Tepić
print screen/youtube.com/Nova stranka

Ona je, za novi broj nedeljnika NIN, rekla da se “od početka oktobra policija samoodrekla ili samorazvlastila nadzora nad opasnim materijama” koje se utovaraju u kargo avione na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla”.

“Kada oružje namenjeno za izvoz izađe iz fabrike, policija prati tovar. Uz tovar ide i specifikacija robe, rešenje o transportu, koju izdaje MUP. Uostalom, MUP i izdaje rešenje za transport oružja”, navela je Tepić.

Kako je rekla, “robu je na aerodromu kontrolisao MUP, tako da može da potvrdi da je tovar iz tačke A – fabrike, isti onaj koji je stigao u tačku B – aerodrom”.

“I tek nakon potvrde policije oružje se utovaruje u kargo magacin na palete, a potom i u avione. Međutim, negde od 8. oktobra, to se promenilo, tačnije niko više na vrši tu kontrolu, jer se policija proglasila nenadležnom, odjednom. A osoblje aerodroma nije ovlašćeno da vrši kontrolu tog tovara, niti da reaguje ako dodje do bilo kog problema”, navela je Tepić.

Ona je rekla da je predsednik države i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić “i sudija i tužilac i odbojkašica i urednik i novinar i narodni poslanik, nemoguće je da samo o ovome pojma nema”.

“Nijedan transport oružja iz bilo koje naše fabrike ne može da krene bez dozvole i rešenja MUP-a na čijem je čelu Nebojša Stefanović, ministar i partijac od najvećeg poverenja Vučića”, kazala je Tepić.