Marketing ili dobrobit građana? PALMA PROGOVORIO nakon snimka na kome deli pomoć i KRITIČARIMA PORUČIO OVO

Palma
Printscreen

Snimak toga kako Dragan Marković Palma, prvi čovek Jagodine, po sopstvenom nahođenju deli socijalnu pomoć ugroženima podelio je javnost.

 

Društvene mreže bruje da se radi o čistom političkom marketingu, dok Palma uverava da je sve za dobrobit garđana.

Stotine građana Jagodine u redu. Za pomoć. Socijalnu pomoć koju dodeljuje opština, iako ne izgleda tako. 

Sam Marković kaže da je sve finansirano iz budžeta te da postoji kriterijum po kome se deli novac 

– Kada jedno lice bolesno 2000, kada bračni par kupuje lekove 4000, tri deteta 9000, četvoro dece 12 000. Otkud taj novac? Mi smo jedini grad gde članovi građskog veća ne primaju plate. Članovi nadzornog odbora i načelnici ne primaju plate – navodi Marković. 

Marketinški stručnjak i profesor Vojislav Žanetić smatra da je ovaj snimak vredan jer ostavlja svedočanstvo o vremenu i o politici jednog doba. 

– Nije neuobičajeno da se izmeša TV i šou, spektakl i političko delovanje. Zna se da je politika pod velikim uticajem estrade i da se pretvrara u rijaliti. Imate Trampa za primer – ističe on. 

Socijalna pomoć u Jagodini se deli već 13 godina, tačno koliko je Dragan Marković Palma predsednik opštine. Da li mu to i donosi glasove nikada nije precizno utvrđeno ali pohvalio se televiziji B92 da se upravo vratio iz Paralije  gde je, uz pomoć donatora, vodio preko 300 prosvetnih radnika, s kojima se i opuštao 

Palma poručuje – ko misli da je sve ovo politički marketing neka izvoli da uradi isto.loading...