MARKO ĐURIĆ SE SASTAO SA BAJDENOM u Beloj kući, pa na Tviteru podelio FOTOGRAFIJE (FOTO)

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden primio je u Beloj kući u Vašingtonu ambasadora Republike Srbije u SAD Marka Đurića.

Marko Đurić
Printscreen/Youtube

Bajden je ugostio je Đurića u Ovalnom kabinetu Bele kuće, a Đurić je naveo da visoko ceni gest poštovanja prema Srbij.

„Imao sam čast i da se upišem u zvaničnu Knjigu gostiju Bele kuće. Visoko cenimo ovaj gest poštovanja prema Srbiji i našim 140 godina dugim odnosima koji poslednjih godina beleže kontinuirani trend rasta u brojnim oblastima“, naveo je Đurić na Tviteru.

On je izneo i uverenje da će Republika Srbija, kao odgovoran i pouzdan partner svima u međunarodnoj zajednici, nastaviti da dosledno sprovodi politiku regionalne stabilnosti, zalažući se za mir, prosperitet i ekonomski napredak svih građana Zapadnog Balkana.

“Nastavkom marljivog rada na ekonomskom razvoju, reformama, povezivanju i modernizaciji, vraćamo dug sebi, ali i stičemo poštovanje drugih. Kao zemlja okrenuta budućnosti, ali i uz očuvanje svoje tradicionalne suštine, Republika Srbija će, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem kao pokretačem brojnih pozitivnih promena u društvu, nastaviti da ostvaruje izuzetne rezultate i izgrađuje odnose i mostove saradnje u međunarodnoj zajednici”, istakao je Đurić.