Marko Mišković osudjen na tri i po godine zatvora

Marko Mišković
Youtube screenshot

Viši sud u Beogradu osudio je danas sina vlasnika kompanije Delta holding Marka Miškovića na tri i po godine zatvora za utaju poreza, a Mila Đuraškovića na sedam godina, zbog zloupotreba sa putarskim preduzećima.

 

Mišković je osuđen i na novčanu kaznu od osam miliona dinara, a Đurašković na šest miliona dinara.

Marko Mišković nije prisustvovao izricanju prvostepene presude.

Zatvorske kazne do pet godina izrečene su Dejanu Jeftiću, Ristu Ristiću, Bori Jeliću, Branislavu Jovasoviću, Ljiljani Kostić, Srdjanu Filipoviću, Živojinu Petroviću i Jadranki Badrić.

Optužbi su oslobođeni Milutin Gašević, Zoran Mihailović, Zdravko Rašo i Predrag Filipović.

U zatvorsku kaznu se uračunava i vreme provedeno u pritvoru.

Vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću presuda nije danas izrečena, jer se njemu po odluci suda donetoj krajem prošle godine sudi u odvojenom postupku zbog zdravstvenih razloga. Nastavak tog sudjenja zakazan je za 8. aprila.

Protiv Miškovića, Đuraškovića i još osam optuženih, krivični postupak pred Posebnim odeljenjem Višeg suda pokrenut je 2012. zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra. Slučaj u vezi sa fabrikom maziva iz Kruševca pokrenut je pre postupka protiv Miškovića.

Mišković, njegov sin Marko i Đurašković uhapšeni su u decembru 2012. godine. Pušteni su da se brane sa slobode, uz jemstva od više miliona evra.