MARSOVAC, SUPERMEN, HITLER: Najluđa dečija imena koja su ZAKONOM ZABRANJENA

Deca
Pixabay.com/Ilustracija

Teško je poverovati da su neki roditelji hteli svoju decu da nazovu ovim imenima, ali zbog njih su ona sada zakonom zabranjena. Jednako će vas iznenaditi neobična i luda imena koja su ipak dopuštena!

 

U želji da svom detetu daju zanimljivo i originalno ime, roditelji često preteraju. Tako neki ljudi ceo život (ili barem do punoletstva kada mogu da ga promene) nose neobično ime, a mnoga imena toliko su čudna da tokom odrastanja nailaze na zadirkivanja, pa i zlostavljanja.

Iako neka imena ne postoje i ne možemo da zamislimo da bi neko tako nazvao svoje dete, mnoge zemlje širom sveta u matičnim kancelarijama imaju popis zakonom zabranjenih imena. Teško je poverovati da su neki roditelji hteli ova imena da daju svojim naslednicima, ali donosimo vam neka imena koja roditelji u tim državama ne smeju da daju svom detetu.

2015. roditelji u Francuskoj hteli su svoju devojčicu da nazovu “Nutella”, ali sud im je zabranio i doneo odluku da bi takvo ime moglo da izazove zadirkivanje i ruganje. Na kraju su je nazvali Ela. 

Jedan turski par koji je živeo u Nemačkoj hteo je 2002. svoje dete da nazove “Osama Bin Laden”, što im je bilo zabranjeno, dok je jedan par u Brazilu hteo da izabere ime “Sadam Husein”.

U Meksiku su na listi zabranjenih: “Skrotum”, “Fejsbuk”, “Robocop”, a u Danskoj ime “Anus”.

DIKTATOR I TIRANIN ILI SUŠTA SUPROTNOST? Saznajte šta je sve Gadafi ostavio iza sebe

“Pieandsauce” (u prevodu pita i preliv) jedno je od imena koje je zabranjeno u Australiji, kao i “Burger King”.

Ime “Akuma”, što znači vrag ili đavo zabranjeno je u Japanu, a “Superman” u Venecueli.

Novi Zeland zabranjuje ime “Sex fruit”, a u ovoj zemlji kao i u Maleziji zabranjeno je dete nazvati imenom “Marsovac”.

Na Novom Zelandu nisu dopuštena imena: “Spinach” (spanać), kao i “Ceasarian” (carski rez), “Pantie” (gaćice), “Ikea”, “Hitler”, “Talula Does The Hula From Hawaii” i “4Real”. U Maleziji i Novom Zelandu zabranjeno je nazvati dete imenom “Chow Tow” što u prevodu znači “smrdljiva glava”.

 Nakon smrti muža ispred vrata njenog doma pojavilo se IZNENAĐENJE kojem se NIKAD NIJE NADALA

BRFXXCCXXMNPCCCCLLMMNPRXVCLMNKSSQLBB1116 – ovo ime odabrali su roditelji u znaku protesta protiv strogih švedskih zakona o imenima. Navodno se izgovara ‘Albin’.

A verovali ili ne, ova bizarna imena su dopuštena i negde u svetu postoje deca koja se  zovu: “Violence” (u prevodu “nasilje”), “Benson i Hedges” (britanski brend cigareta) i “Number 16 Bus Shelter” (“autobuska stanica broj 16”).