MARTINOVIĆ OPTUŽUJE: “Poslanik PRETIO SMRĆU PREDSEDNIKU VUČIĆU!” Evo šta tačno PIŠE u pismu PUTINU!

Proruski narodni poslanik Slaviša Ristić uputio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pismo u kojem navodi da bi "zbog situacije oko pregovora o statusu Kosova predsednik Srbije Aleksandar Vučić mogao da završi kao ubijeni premijer Zoran Đinđić".

Printscreen

Ristić je u žalbenom pismu Putinu poredio Vučićevu vlast sa “brojnim srpskim neprijateljima, od Mlečana, Turaka, Nemaca i drugih” i zatražio od Putina da ruskom misijom ubedi “aktuelnu vlast u Beogradu” da ne potpiše “sveobuhvatni mirovni sporazum sa separatistima”.

– Glavni razlog za ovakvu preteranu kooperativnost predsednika Srbije leži u tome jer je on to obećao Zapadu prilikom dolaska na vlast. Tragična sudbina pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića jasno upozorava Aleksandra Vučića šta se dešava sa onima koji ne ispune obećanje. Građanima Srbije ustupanje Kosova i Metohije vlast pravda boljim životom po prijemu u Evropsku uniju – piše Ristić Putinu.

Slaviša Ristić je bivši član DSS-a, a sada je predsednik Pokreta Srba sa Kosova i Metohije “Otadžbina”.

Printscreen

Šef poslaničke grupe vladajuće koalicije u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović optužio je danas Ristića da je uputio otvoreno pismo u kojem preti ubistvom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Prema Martinovićevim rečima, Ristić je u pismu upućenom predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, naveo da će Aleksandar Vučić, “ukoliko pokuša da postigne mir i potpiše sporazum sa Prištinom, završiti kao ubijeni premijer Zoran Đinđić”.

Aleksandar Martinović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije pozvao nadležne institucije da reaguju.

U otvorenom pismu Putinu, Ristić je optužio Vučića da sprema kosovsku izdaju i da to pokušava da prikrije susretima sa njim.

– Glavni razlog za takvu ‘preteranu kooperativnost’ predsednika Srbije leži u tome jer je on to obećao Zapadu prilikom dolaska na vlast. Tragična sudbina pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića jasno upozorava Aleksandra Vučića šta se dešava sa onima koji ne ispune obećanje – naveo je Ristić u svom pismu Putinu.