MAŠA JE HEROJ CELOG SVETA: Ulična mačka spasila napuštenu bebu od smrzavanja! (VIDEO)

Mačka Maša
Printscreen

Napuštena beba satima je ležala na betonu u podrumu, ali ipak nije bila sasvim sama.

  

Ove zime u ruskom gradu Obnjinsku jedna Maša postala je apsolutni heroj. Naime, ova maca lutalica već dugo se šeta ulicama Obnjinska. Komšije je hrane i povremeno je puštaju u svoje domove kada je previše hladno.

Jednog dana 68-godišnja komšinica Irna Lavora izašla je da baci smeće i čula je buku u podrumu. Kad je bolje oslušnula, shvatila je da neko mjauče. Zabrinuta da je Maša povređena, Irna je potrčala u podrum. Šokirala se kada je u ledenom podrumu punom vlage na kartonskoj kutiji videla napuštenu bebu.

Dečak koji, po procenama lekara, nije imao više od 12 nedelja, ležao je satima na toj kutiji u podrumu, a mačka Maša je ležala oko njega i grejala ga. Drugim rečima, da nije bilo nje i njene toplote, beba bi preminula.

 

Dečaka je hitna pomoć prevezla u bolnicu, a Maša je dugo trčala za sanitetom, plašeći se za dobrobit dečaka. Komšije kažu da je satima čekala na istom mestu da lekari vrate bebu za koju se tako lepo brinula.

Ona je veoma mirna i druželjubiva. Sada je očigledno i da ima jak materinski instinkt jer je samo zahvaljujući njoj dečak preživeo – rekla je komšinica Irna Lavora.