Masakr kakav Zagreb ne pamti: Otkriven identitet čoveka koji je UBIO ŠESTOČLANU PORODICU I POŠTEDEO SAMO BEBU

Ubistvo šest osoba u novozagrebačkom naselju Kajzerici počinio je Igor Nađ (36) iz Vukovara, prenose hrvatski mediji.

printscreen/facebook

Mediji ocenjuju da se radi o “jednom od najstrašnijih zločina od hrvatske nezavisnosti”. Ubijene su majka, otac, dve kćerke, sin jedne kćerke i dečko druge.

Zagrebački Jutarnji list prenosi da su ubijene sestre Maja i Josipa, desetogodišnjak, koji je najverovatnije bio Majin sin, dok je ubica, prema prvim i nezvaničnim informacijama, bio Majin dečko.

Beba koja je pronađena nepovređena na poprištu zločina dete je ubice i trenutno se nalazi u Domu za decu u Nazorovoj. Ubica je prilikom hapšenja počinio samoubistvo, a kao motiv užasnog zločina pominje se ljubomora.

Policija je na konferenciji za novinare otkrila da ranije nije zabeleženo porodično nasilje i da je ubica od 2017. godine imao prebivalište na istoj adresi kao i porodica.

Šestostruki ubica iz novozagrebačkog naselja Kajzerice, koji je jutros prilikom hapšenja izvršio samoubistvo, nije želeo da se preda, saopštila je policija na vanrednoj konferenciji za novinare.

Na konferenciji je potvrđeno da je ubica Igor Nađ (36) iz Vukovara.

“Na mestu događaja pronađeno je šest mrtvih osoba. Dva muškarca, tri žene i dete. Došli smo do podatka da bi se jedna osoba mogla dovesti u vezu sa ovim delom. Ta osoba je povezana s jednom od žrtava tako što imaju zajedničko dete”, rekli su iz policije na vanrednoj konferenciji za novinare, prenosi Indeks.

Kako su naveli, nakon što su saznali kojim vozilom se ta osoba udaljila, počelo je intenzivno traganje i oko 3.30 na području Brezovice locirani su vozilo i ubica.

“On je nakon poziva na predaju počinio samoubistvo”, rečeno je iz policije, kao i da motiv ubistva za sada nije poznat.

Iz policije su otkrili da je zajedničko dete ubice i jedne od žrtava sedmomesečna beba, koja je smeštena u odgovarajuću ustanovu.

Dodali su da počinitelj ranije nije pretio žrtvi, kao i da je ubica 2016. godine evidentiran za prekršaj zbog kršenja reda i mira na Trešnjevci.

“Na mestu izvršenja samoubistva pronađeno je vatreno oružje kojim je samoubistvo izvršeno”, rekli su iz policije.

Zamenica mesnog odbora Kajzerica Marija Šaranja rekla je medijima da se radi o poštovanoj i mirnoj porodici, koja je nekoliko puta od mesnog obora tražila pomoć za poboljšanje uslova života.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić rekao je da je to velika tragedija.

“Metropola je danas obavijena u crno. Ipak, ovo je izolovani slučaj, Zagreb je siguran grad. Jedini je to evropski glavni grad u kojem možete bezbrižno šetati usred noći. Pozvoniti svakome na vrata, pojesti pitu ili ajngemahtec, toga nema u Evropi”, rekao je Bandić, prenosi Večernji list.