MASAKR U AMERICI! Poludeli inženjer PUCAO NA KOLEGE, UBIO 12 LJUDI, a onda je policija usmrtila njega (VIDEO)

Četvorica policajaca su na kraju uspela da se obračunaju sa poludelim čovekom.

policija
print screen/twitter.com/RSVP Magazine

Devejn Kredok (40), inženjer zaposlen na održavanju puteva u gradu Virdžinija Bič, pucao je u zgradi javne uprave i ubio 12 svojih kolega, a još 4 ranio, da bi ga policija na kraju ubila posle velikog vatrenog obračuna. 

Kredok, koji je više godina bio zaposlen u upravi grada, otvorio je vatru iz nepoznatih razloga, nešto posle 4 sata popodne, a bio je naoružan pištoljem kalibra .45.

Šef policije Virdžinija Biča Džim Servera rekao je da je naoružani napadač umro posle razmene vatre sa četvoricom policajaca koji su upali u zgradu. Za sobom je, kako je rekao Servera, ostavio “pakao”. 

Napadač je, prema informacijama koje je objavila policija, ušetao u zgradu u kojoj radi oko 400 ljudi nešto posle 4 sata i “odmah počeo da puca na ljude”.

– Zaustavili smo ga, jer mogao je da ubije još ljudi. On bi pucao na nevine ljude dok ima municije – rekao je šef policije.

Među ranjenima je i pripadnik policije čiji život je spasio pancir koji je nosio.

Ubica je koristio prigušivač, a sa sobom je nosio specijalne šaržere u koje staje više metaka nego u obične.

– Ovo je najgori dan u istoriji Vidržinija Biča. Pogođeni su naši prijatelji, saradnici, komšije… – rekao je gradonačelnik Bobi Dajer. 

Zand Baktijari, jedan od svedoka masakra, rekao je da je ubica pucao bez prestanka, i da je zvučalo kao da neko puca iz automatskog oružja.